Kurti nestao! Posle sastanka u Briselu nije se vraćao

0

Nije poznato da li je iz Belgije otputovao u neku drugu zemlju

Kosovski premijer Aljbin Kurti već dve nedelje ne boravi na Kosovu, a posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu u ponedeljak 19. jula, u okviru dijaloga, nije se vratio na Kosovo, prenosi Ljajmi.

Posle razgovora koje je imao u Briselu, premijer Kurti se nije vratio na Kosovo i nije poznato da li je iz Belgije otputovao u neku drugu zemlju.

Kurti je sa Kosova otišao u Grčku 8. jula, gde je prisustvovao okruglom stolu u organizaciji grčke vlade i lista “Ekonomist”, a zatim je prisustvovao “Simi” simpozijumu u Atini. Tokom njegovog boravka u Grčkoj, skoro 2.000 građana opštine Dečani imalo je trovanje, a u opštini je proglašeno vanredno stanje. Uprkos brojnim kritikama, Kurti se nije vratio na Kosovo, već je nastavio put do sledeće destinacije – Francuske.

Sa suprugom i kćerkom, Aljbin Kurti je posetio Filmski festival u Kanu gde je prisustvovao premijeri kosovskog filma “Nema mesta”, koji se takmičio za “Zlatnu palmu”. Film nije uspeo da osvoji nagradu, a Kurti se uputio u Beligiju.

U Briselu se premijer tzv. Kosova u okviru dijaloga Beograda i Prištine sastao sa srpskom delegacijom i predstavnicima Evropske unije, i od tada nema zvaničnih informacija o tome gde boravi.

Ljajmi prenosi da na pitanja koja su poslali kabinetu premijera i portparolu Vlade Kosova redakcija lista još nije dobila odgovor i napominje da je kancelarija Vlade Kosova “hermetički zatvorena za medije”, koji imaju priliku da postave pitanja na konferencijama za novinare koje se retko održavaju.

Izvor: Kosovo online

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime