Kurti popio dva šamara za dva dana!

0

Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti tokom dva poslednja dana doživeo je dva velika poraza.

Nakon što je ambasador Palestine u Srbiji Mohamed Nabhan kazao da je ta zemlja pokrenula inicijativu u Organizaciji islamske saradnje da se zamrzne članstvo tzv. Kosova, što bi moglo da dovede do povlačenja priznanja 30 država, stigla je i informacija da Slovačka neće priznati nezavisnost ove kvazidržave.

Kurti se sastao sa Rastislavom Kostilnikom, šefom kancelarije za veze Slovačke u Prištini, i od njega je zatražio da ova zemlja prizna nezavisnost tzv. Kosova.

Slovačka je ranije saopštila da podržava viznu liberalizaciju za građane iz južne srpske pokrajne što je Kurtija navelo na pomisao da će uskoro uslediti i priznanje. On je zato od Kostilnika, pored priznanja, zatražio i podršku Slovačke prilikom apliciranja Prištine za članstvo u NATO i međunarodnim organizacijama.

Ubrzo je iz ambasade Slovačke u Srbiji potvrđeno da ta zemlja neće menjati svoj stav po pitanju priznanja tzv. Kosova.

– Obaveštavamo vas da pozicija Slovačke po pitanju nezavisnosti Kosova ostaje nepromenjena – poručili su za medije iz ambasade Slovačke.

Kurtiju je jasno stavljeno do znanja da ne može da računa na priznanje Slovačke, ali i da vrlo lako može da izgubi „potpise“ još 30 država koje su članice Organizacije islamske saradnje.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime