Lazanski otkrio koji potez Srbije bi razočarao Putina

0
Miroslav Lazanski, Foto: Printscreen/Happy

Odnosi Beograda i Moskve izdržali sve testove.

Lazanski je istakao da Rusija poštuje vojnu neutralnost Srbije, da im ne smeta put Srbije ka EU ali da bi ih “zabolelo” ako bi Srbija ušla u NATO.

Ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski ocenio je da su odnosi Beograda i Moskve izdržali sve testove i da ih potpisivanje Vašingtonskog sporazuma nije narušilo, o čemu svedoči dolazak šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova.

“Ne znam drugu evropsku zemlju u koju je Lavrov došao dva puta u jednoj godini”, rekao je Lazanski za današnju Politiku i podsetio da je i predsednik Vladimir Putin Srbiju posetio tri puta za četiri godine.

“Znam da bi neki krugovi u Beogradu voleli da odnosi Srbije i Rusije dobiju šumove, to su naslovi koji plene pažnju, ali nema tu nikakvog senzacionalizma” rekao je Lazanski i potvrdio da ga niko u Moskvi nije zvao na razgovor posle susreta Aleksandra Vučića sa američkim predsednikom.

“Nije bilo negativnih komentara u vezi sa diverzifikacijom u snabdevanju energijom, uostalom predsednik Vučić je rekao da ćemo kupovati najjeftiniji gas, a to je ruski. Američki tečni gas još nije ni krenuo ka Evropi”, rekao je Lazanski.

ALO, AGENCIJE

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime