Lepo unovčen propali projekat Marinike Tepić: Seks za osnovce

0

Preko milion dinara obezbeđeno je za realizaciju projekta “Seks za početnike” u 20 osnovnih škola širom Vojvodine. Tadašnja pokrajinska sekretarka Vojvodine za sport i omladinu, Marinika Tepić, rekla je da je ovo prirodan nastavak pilot-projekta “Zdravstveno vaspitanje o reproduktivnom zdravlju”.

Zanimljivo je su Dveri sadašnji koalicioni partner Đilasove Stranke Slobode i pravde, bile najglasnije u Novom Sadu protiv ovog projekta Marinike Tepić.

U saopštenju za javnost tadašnji Pokret Dveri naveo je da pri uvođenju seksualnog obrazovanja u škole roditelji nisu konsultovani da li je predviđena nastava i sadržaj priručnika u skladu sa njihovim verskim i moralnim uverenjima, što predstavlja kršenje Ustava Republike Srbije.

U saopštenju su Dveri isticale da je uzrastu i duševnoj zrelosti dece koja će slušati novi predmet primerenije da ih roditelji, koji su u prirodnoj bračnoj zajednici muškarca i žene, vaspitavaju i obrazuju na ovu temu.

U saopštenju se osuđuje i koncepcija udžbenika, za koji se tvrdi da izgleda poput “reklamnog materijala neke farmaceutske kuće, koja promoviše svoje kontraceptivne proizvode”, a ne kao ozbiljan udžbenik koji služi za obrazovanje dece.

Dveri tvrde da priručnik obiluje dezinformacijama i naučno nedokazanim i oborivim tvrdnjama, kao i kritičnim definicijama u vezi sa zrelošću za stupanje u seksualne odnose, homoseksualnošću i kontracepcijom.

Pa ipak danas, ni Dverima ni Bošku Obradoviću, ne smeta koalicija sa Marinikom Tepić.

 

Ugovor o realizovanju projekta „Zlatni most-Seks za početnike“ potpisan je između Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Udruženja „Skaska“. Marinika Tepić je dok je obavljala funkciju Pokrajinskog sekretara za sport i omladinu,  sa  6, 7 miliona dinara finasirala projekat “Seks za početnike”, nevladine organizacije „Skask“ na čijem celu je takođe bio visoki pokrajinski funkcioner, njen tada stranački kolega, Dušan Jakovljev. Tepić je tada bila član Lige socijal-demokrata Vojvodine.

U tri tranše je na NVO Jakovljeva tadašnjeg potpredsednika pokrajinske Skupštine prebačeno 6,7 miliona dinara. Po tvrdnjama pojedinih političara u Skupštini Srbije, tim parama Jakovljev je kupio stan kod Banovine.

Projekat “Seks za početnike” je prestao sa radom 2017. godine.

 

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime