Ljajić otkrio, jedna namirnica bi uskoro mogla da bude deficitarna u Srbiji, evo kada ćemo je ponovo imati

0

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, gostovao je danas u Beogradskoj hronici gde je govorio o stanju u nabavci tokom vanrednog stanja.

Kako je rekao, postoji jedna namirnica koja bi uskoro mogla da bude defiticarna u prodavnicama u Srbiji.

– Ono s čime možemo da budemo deficitarni to je limun. To je zbog toga što je Turska zabranila izvoz limuna zbog unutrašnjih potreba i unutrašnje potražnje – rekao je.

Najveći deo limuna se uvozi iz Turske, mala količina iz Grčke, a pre 15 je došao poslednji kamion iz Španije.

– Imaćemo ove nedelje još jednu isporuku limuna iz Turske jer je odluka Ankare stupila na snagu 26., a kamioni su već krenuli iz Turske. Narednu isporuku očekujemo iz Argentine. Da li će ona biti krajem aprila kako su rekli, ne mogu da preciziram – rekao je Ljajić.

Što se tiče ostalih namirnica i potrebština Rasim Ljajić je rekao da neće biti nestašica i deficita.

S početkom vandrednog stanja u celoj Srbiji, a i nešto pre njega, ljudi su masovno krenuli u nabavke po marketima, uprkos apelu nadležnih da to ne rade i da namirnica ima dovoljno, te da nema potrebe za prekomernim gomilanjem proizvoda.

Brašna, ulja, hleba, prema rečima nadležnih, ima na zalihama za naredne dve godine.

Prema rečima trgovaca, robe imaju dovoljno, trenutne zalihe u magacinima mogu da pokriju i višemesečnu potrošnju, ali problem su kako kažu, pojedinačne velike kupovine koje mogu da isprazne rafove i za nekoliko minuta, što do popunjavanja istih stvara neugodan osećaj i nepotrebnu paniku.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime