LJAJIĆ OTKRIO ŠTA SE DEŠAVALO U PAZARU: Bilo je povišenih tonova od porodice obolelog, u pomoć dolaze lekari iz BiH

0

NOVI PAZAR – Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić ukazao je danas na problem nedostatka medicinskog kadra u Novom Pazaru gde je proglašena vanredna situacija zbog porasta broja novoobolelih od virusa korona i najavio da će u taj grad kao pomoć doći lekari iz BiH.

On je za TV Prva rekao da problem porasta novobolelih u Novom Pazaru, gde će danas doći i premijerka Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, nije nastao zbog nedostatka mašina i aparata, nego zbog nedostatka ljudstva, te da je u Novom Pazaru trenutno jedan infektolog na veliki broj obolelih, a nedostaju i medicinske sestre.

“Veliki broj ljudi se lečio kod kuće, onda su u kratkom vremenskom periodu sa upalama pluća u velikom broju došli u bolnicu, zdravstveni sistem to nije mogao da podnese, a posebno što je deo lekara bio van stroja zbog bolesti. Važno je ukazati i na ozbiljnost situacije, ali i ukazati na to da je država tu i Vlada je tu”, rekao je Ljajić.

Napomenuo je da je zahvaljući investicijama u proteklih sedam, osam godina zdravstveni sistem u Novom Pazaru bolji nego ikad, jer se za to vreme mnogo ulagalo u Opštu bolnicu u tom gradu.

Ljajić kaže da je juče razgovarao sa članom Predsedništva BiH Šefikom Džaferovićem koji se interesovao za to šta je potrebno Novom Pazaru, te da je brzo reagovao kada mu je rekao da nedostaje kadar tako da će u saradnji sa Kliničkim centrom Sarajevo doći ekipa iz BiH, verovatno iz Tuzle.

“Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao da nema nikakvih problema i da će izdati privremene licence. Postoji saradnja i na tom nivou”, rekao je Ljajić i naveo da kadrovi i lekari određene specijalnosti, posebno infektolozi i anesteziolozi, rešavaju akutni problem u Novom Pazaru.

Upitan o navodima da je napadnuta medicinska ekipa u Novom Pazaru iz Kragujevca, a da MUP nije reagovao, Ljajić kaže da je MUP demantovao, te da je čuo da je porodica jednog obolelog tražila transport za Beograd i da je bilo “povišenih reči”.

(Kurir.rs/Tanjug)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime