LOŠE VESTI ZA EU Šešelj saopštio bolnu istinu koja razara Brisel

0

Srpski radikali su uvereni da bi još čvršća saradnja s Ruskom Federacijom Srbiji donela i političku i ekonomsku sigurnost, pre svega garancije za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta i očuvanje KiM u sastavu Srbije, kaže lider SRS-a Vojislav Šešelj.

– Srbija može izbeći sve neprilike, ako se nedvosmisleno svrsta uz Rusiju i ako nikada i ni pod kojim uslovima ne uvede sankcije Rusiji. Vučić je to obećao i ja se nadam da će tako i biti. SRS Rusiju smatra najvažnijim saveznikom i mi se zalažemo za evroazijske integracije, jer bismo tako zaštitili teritorijalnu celovitost države i svoje nebo – rekao je Šešelj.

Lider radikala je podsetio da je za eksploataciju rudnih bogatstava…

– Rudna bogatstva, koja se u Srbiji procenjuju na 200 milijardi evra, moraju se iskoristiti. Eksploatacija po najvišim svetskim standardima je ekonomska budućnost Srbije i povratak industrijalizaciji države. Litijum se, na primer, ne bi izvozio, već bismo u Srbiji s odgovornim i pouzdanim partnerima mogli otvoriti fabriku baterija, mobilnih telefona i, što je najvažnije, električnih automobila, što je izvesno budućnost automobilske industrije u svetu. Spremni smo da izradimo socijalne karte stanovništva, sprovedemo brzu legalizaciju objekata, da pokrenemo reformu penzionog sistema, da najnižu penziju i zaradu izjednačimo s najjeftinijom potrošačkom korpom. Uvek narodu govorimo istinu, ne obećavamo kule i gradove, bavimo se gorućim problemima građana – rekao je Šešelj.

On je ponovio stav SRS protiv pridruživanja Srbije EU.

– Smatramo da Srbija mora da odustane od EU, od koje već 20 godina ima samo ekonomsku, političku i štetu u svakom drugom smislu. EU je u fazi razgradnje, sporog, ali sigurnog nestajanja. Srbija mora da promeni spoljnopolitičku orijentaciju. Saradnja sa svim evropskim zemljama je važna, ali bez iluzija, lažnih obećanja i političkih pritisaka. Hoćemo, posle izbora, da budemo najsnažnija nacionalna opcija u Skupštini Srbije i deo buduće vlade, da uz pomoć Rusije čuvamo Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije, da se borimo protiv pokušaja nametanja laži o nekakvom genocidu u Srebrenici i etikete genocidnog naroda koju pokušavaju da pripišu Srbima – izjavio je lider radikala za „Politiku“.

ALO, POLITIKA

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime