Ludnica u Hrvatskoj, Kolinda i Andrej ogrnuli crne plaštove, ustaški vrisci paraju nebo, kletve lete ka Beogradu!

0

Hrvatski političari danas obeležavaju 28 godina od pada Vukovara, koji su nakon teških borbi zauzele snage JNA od Ustaša.

Mediji širom Hrvatske puni su ustaških hvalospeva, tragičnih priča o navodnim zločinima Srba nad Hrvatima, potresnim ispovestima…

Zvaničan Zagreb počeo je političku kampanju. Hrvatsku predsednicu Kolindu Grabar-Kitarović sledeće godine čeka teška borba da se održi na vlasti, a Andrej Plenković pokušava da pokupi još neki poen kod ratobornih glasača.

Tako i ne čudi što je vlast u Zagrebu ponovo potpalila ustačke lomače, dok na Beograd bacaju drvlje i kamenje, ne bi li se dodvorili ostrašćenim Hrvatima.

Mediji u Hrvatskoj listom pune stranice tekstovima o navodnim zločinima Srba protiv Hrvata, dok se Kolinda i Plenković kunu u “pravdu” i da će tražiti da Beograd “otkrije dokumenta”.

Hrvatski mediji

Hrvatski mediji, Foto: screenshoot

Hrvatski premijer Andrej Plenković komentarisao je danas u Vukovaru i priključenje Srbije Evroskoj uniji i ocenio da je to “dug proces”.

Hrvatski mediji

Hrvatski mediji, Foto: screenshoot

Upitan da li će Hrvatska blokirati Srbiju u priključenju EU ako se ne bude rešeno pitanje nestalih, Plenković je rekao:

“Mi to pitanje rešavamo dugi niz godina, treba da postoji politička volja i da se podaci koji postoje u Beogradu dostave. A što se tiče pristupanja EU to je dug proces”.

Hrvatski mediji

Hrvatski mediji, Foto: screenshoot

Inače, Hrvatska će od 1. januara naredne godine preuzeti predsedavanje Evropskom unijom.

 

alo

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime