Lutovac: Tadić može da pravi isključivo veliku SDS

0

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac reagovao je na izjavu predsednika Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića o ujedinjenju te dve stranke.

Lutovac je ocenio kao uvredljivu izjavu Tadića da do ujedinjenja te dve stranke nije došlo zbog zabrinutosti za njegovu funkciju.

Objašnjavajući zašto ujedinjenje sa SDS-om više nije moguće, on je u intervjuu za portal Nova.rs rekao da Tadić može da nastavi razgovore samo sa onima koje, kako je rekao, uvažava i sa kojima sve vreme razgovara, ali isključivo o stvaranju velike SDS.

“Boris Tadić se, međutim, već duže vreme neprimereno meša u unutrašnje stvari Demokratske stranke birajući s kim će u našoj stranci da razgovara i slobodno tumači ono oko čega je već postignut načelan politički dogovor”, rekao je Lutovac.

Istakao je da za DS tema nije stvaranje nove političke stranke, nego integrisanje u DS onih koj su nekada u njoj bili, ali i onih koji nikada nisu bili u njoj.

Lutovac je kao potpuno neprihvatljivo ocenio i to da Boris Tadić, bivši predsednik DS-a, odlazi na, kako je rekao,”nelegalan i nelegitiman skup koji se samoproglašava Glavnim odborom” te stranke, a takođe smatra da je naročito neprimereno da Tadić “deli lekcije o tome šta i kako DS treba da radi”.

Prema mišljenju Lutovca, Tadić time šalje nedvosmislenu poruku da ne uvažava DS i njene legitimne predstavnike i zato može da nastavi razgovore samo sa onima koje uvažava i sa kojima sve vreme razgovara, ali isključivo o stvaranju velike SDS.

Tanjug

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime