MA FAK JU, BLEK KRAVA! Sećate li se doktorke Milene koja je ovo rekla crnkinji? Čekajte da čujete nastavak priče

0

Incident se dogodio u ponedeljak, kada je dr Šćekić u liftu zatekla tamnoputu studentkinju i rekla joj da napusti lift zbog korone

Pre mesec dana specijalista interne medicine dr Milena Šćekić, zaposlena u Kliničkom centru Vojvodine, brutalno je na rasnoj osnovi izvređala studentkinju iz Irske.

Incident se dogodio u ponedeljak, kada je dr Šćekić u liftu zatekla tamnoputu studentkinju i rekla joj da napusti lift zbog korone.

Nakon što joj je devojka rekla da se već vozila liftom s drugim ljudima i da ne razume zašto mora da iz njega izađe doktorka joj je na engleskom jeziku rekla: ’’You go out because corona is now. You go out! F**k you!’’

Nedugo potom u lift je ušla još jedna osoba, a izvređana devojka je doktorku upitala zašto sa njom nema problem.

Dr Šćekić joj je tada rekla: ’’With you I have a problem because you are a black krava.’’ (Sa tobom imam problem jer si crna krava).

Snimak ovog incidenta na društvenim mrežama izazvao je lavinu negativnih komentara uz osuđujuće poruke vezane za rasisitičke izjave jedne doktorke za koje jednostavno nema opravdanja.

Klinički centar Vojvodine zvanično je podneo prijavu Lekarskoj komori Srbije protiv dr Milene Šćekić, koja je snimljena kako iz lifta, 29. juna, upućuje rasističku uvredu studentkinji Š. O. iz Irske.

Ovu informaciju su za sajt 021 potvrdili u Kliničkom centru Vojvodine, u kome ova doktorka radi i koja je podnošenje prijave Lekarskoj komori Srbije najavila odmah nakon ovog incidenta.

Studentkinja Š. O. rekla je za 021 da je čin doktorke bio “ničim izazvan rasistički napad i da za njega nema opravdanja”.

Ovaj slučaj izazvao je puno reakcija u javnosti, kao i reakciju ustanove u kojoj je dr Šćekić zaposlena.

“Postupajući u skladu sa mišlјenjem Etičkog odbora, ispunjavajući svoju zakonsku i etičku dužnost, Klinički centar Vojvodine je uputio Lekarskoj komori Srbije prijavu uz svu potrebnu dokumentaciju na dalјu nadležnost”, rekli su za 021 u KCV.

Dokle se stiglo s postupkom za sada je nepoznato, jer se Lekarska komora još nije oglasila.

Espreso, Blic

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime