MASTURBIRALI U SRPSKIM NOŠNJAMA: Album nazvali po bombardovanju Srbije – evo koga Hrvati šalju na Eurosong?

0
Foto: Printscreen/Youtube

Grupa „Let 3“ koja predstavlja Hrvatsku na predstojećoj Evroviziji pre nekoliko godina našla se u centru skandala zbog albuma koji su nazvali „Bombardovanje Srbije i Čačka“.

Grupa „Let 3“ iz Rijeke predstavljaće Hrvatsku na ovogodišnjem Eurosongu, pesmom „Mama ŠČ“, nakon što su odneli pobedu na „Dori“ održanoj tradicionalno u Opatiji.

Kako su objasnili u svom prvom oglašavanju pobedi se nisu nadalii, već su došli da se dobro zezaju, a ubrzo objasnili i šta znači to „ŠĆ“ koje je privuklo veliku pažnju slušalaca. U jednom od objašnjenja spomenuli su i potkačili Srbiju, a naširoko se pričalo i o opasci njihovih voditelja na račun Marije Šerifović i pesme „Molitva“.

Ipak, ovo nije prvi put da se članovi benda „Let 3“ nađu u centru skandala zbog naše zemlje. Godine 2005. kao bomba je odjeknula vest o njihovom albumu kojem su dali naziv „Bombardovanje Srbije i Čačka“, ali se ni tu nisu zaustavili. Izbacili su i video spotove za svoje numere, a u jednoj od njih su čak i masturbirali u srpskim nošnjama.

Svoje postupke obrazložili su tada u jednoj emisiji na radiju „Slobodna Evropa“: „Nisam baš shvatio. To su za mene sada nekakve prve vesti. To je jednostavno naš način ophođenja, naš način rada. To nije ništa novo što sada otprilike nismo radili. Stalno radimo na sličan način. To je naš način izražavanja. To je moj način života, moj način viđenja stvari oko mene. Mi smo na ovom albumu koristili jako puno elemenata s ovih naših prostora. Koristili smo jako puno i srpske muzike, koristili smo jako puno tehno muzike, koristili smo rok muziku, koristili smo naš standardni ‘psychodelic trash’. Uz pomoć tih elemenata pokušavamo stalno dobiti jedan potpuno novi izraz. Zbog toga smo, eto, u tom trenutku obukli i srpske narodne nošnje i napravili takvu pesmu.

Na pitanje zbog čega su u naslov albuma uvrstili Čačak, Damir Martinović Mrle iz benda rekao je: „Pa ja ne znam da li postoji neko bolje ime. Meni taj spoj jako dobro zvuči. Imamo jako puno muzike koju smo koristili s tih prostora i to je bombardovanje muzikom na neki način i meni taj spoj te dve reči jako dobro zvuči. Ne znam kako bi bolje moglo biti.“

Izvor: Mondo

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime