MERE U BAŠTAMA KAFIĆA SE 100 ODSTO NE POŠTUJU! Doktor Kon ljut, spominje EKSTREMNU NEDISCIPLINU – biće POSLEDICA!

0

Govoreći o vakcinaciji, naveo je da je u Beogradu prvu dozu primilo skoro 42 odsto punoletnog stanovništva

Epidemiolog Predrag Kon ocenio je danas da važeće mere za suzbijanje širenja virusa korona daju rezultate ali i da postoji „ekstremna nedisciplina“ kada je reč o poštovanju propisanih mera u baštama ugostiteljskih objekata. On je podsetio da i tokom boravka u baštama kafića, važi obaveza nošenja maske sem u trenutku konzumiranja hrane ili pića.

„Moramo da shvatimo da smo ekstremno nedisciplinovani jer se u baštama kafića mere 100 odsto ne poštuju“, rekao je Kon za televiziju K1.

Navodeći da ga ne zanima da li neko misli da takva praksa treba da bude sankcionisana, Kon je ocenio da „ne može da se očekuje da kasnije nema posledica“ u epidemiološkom smislu.

Govoreći o vakcinaciji, naveo je da je u Beogradu prvu dozu primilo skoro 42 odsto punoletnog stanovništva a da je revakcinisano oko 30 odsto.

„Ta situacija ne može da se poredi sa onim mestima gde je vakcinisan jedva dvocifren broj gradjana. Tamo gde je veći obuhvat vakcinacije, može se očekivati da će doći do bržeg pada širenja virusa“, rekao je epidemiolog.

Ocenio je da predstojeći praznični dani povodom Uskrsa i 1. maja mogu „malo poremetiti“ trend pada broja novoinficiranih ali i dodao da ne očekuje „neko veliko pogoršanje“.

Espreso, Agencije

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime