MIGRANT U SUBOTICI KRIO SNAJPER I PREKO 500 METAKA! Policija uhapsila Avganistanca, pronađen zakopan ARSENAL ORUŽJA U ŠUMI

0
FOTO: MUP

U Subotici je uhapšen avganistanski državljanin, koji se sumnjiči da je član kriminalne grupe koja se bavi krijumčarenjem iregularnih migranata na teritoriji Republike Srbije.

Dopisnica Kurira, Aleksandra Orlić uključila se u jutarnji program Kurir televizije gde je otkrila najnovije informacije koje se odnose na sprečavanje iregularnih migracija na severu Srbije.

– U saradnji policijske uprave u Subotici i antiterorističke grupe, posebne jedinice za obezbeđivanje određenih ličnosti i objekata, su u zajedničkoj akciji uhapsili Avganistanca pod sumnjom da je na području Subotičke šume zakopao oružje. A ono što su pronašli jeste snajper, okvir za snajper, dve automatske puške i 568 komada municije. On se sumnjiči za nedozvoljenu proizvodnju, posedovanje, nošenje kao i promet oružja i eksplozivnih materija i upravo je pod tim krivičnim delom i priveden na 48 časova. Nakon čega će uz krivičnu prijavu biti dalje procesuiran u Višem javnom tužilaštvu u Subotici. Policija i specijalne jedinice nastavljaju rad na teritoriji Subotice kako bi otkrili i druge koji su uključeni u krijumčarenje migranata i ljudi i čitav taj proces koji se odnosi na iregularne migracije na severu Srbije – rekla je Orlić i dodala:

– Ono što možemo da kažemo jeste da od kraja oktobra meseca, kada je bila poslednja pucnjava u okolini Horgoša i gde je preminulo više lica. Jedinice policije jesu u Subotici i zaista ih je bilo mnogo. U poslednjih dve nedelje ih je nešto manje ako govorimo o tome da li su vidljivi, ali to ne znači da oni ne rade svoj posao i upravo ovakve akcije i rezultati dokazuju da su oni i dalje prisutni u Subotici. Tokom jučerašnjeg dana takođe na svim važnim pravcima na ulascima i izlascima iz Subotice je policija kontrolisala gotovo svako vozilo i oni su postavljeni 24 časa na tim lokacijama.

Autor Jova Stević

Izvor: https://www.kurir.rs/crna-hronika/4325424/migrant-u-subotici-krio-snajper-i-preko-500-metaka?utm_source=Midas&utm_medium=Widget&utm_campaign=Content%2Bexchange

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime