Milićević: Tončevu nije mesto u SPS!

0

Aleksandar Marković, poslanik i član Glavnog odbora SNS-a, ocenio je da iza tog najnovijeg napada na Vučića bez sumnje stoje „određeni politički centri koji podržavaju Novicu Tončeva“.

Sagovornici „Alo!“ ukazali na „opasne namere“ lokalnog šerifa iz Surdulice.

„Ako postoji duboka država, sad joj je vreme da reaguje. Ali i bez toga, povratka više nema“, stoji u tekstu pod naslovom „Vučić namerno izaziva krizu na jugu Srbije“ objavljenom na jednom vranjskom portalu koji je, tvrde naši sagovornici, i više nego blizak uticajnom socijalisti sa juga Novici Tončevu.

Da je ovaj funkcioner SPS-a poznat po tome što je podržao nedavne proteste ispred Skupštine i pozivao na blokadu auto-puta, opasan tekst kojim se, prema rečima sagovornika „Alo!“, poziva na ubistvo predsednika Aleksandra Vučića i naručio, evidentno je i po tome što se tamo nalaze samo reči hvale za njega… U tekstu se tvrdi da „posle ogoljenog nacionalističkog napada na Albance sa juga Srbije, naprednjačka vlast nastavlja da unosi nemir među stanovništvo Vranja“ i da je u toku akcija čišćenja i pomeranja kadrova Novice Tončeva.

– Smenjeno je sve što se moglo smeniti, ali Tončev stoji postojano i pet para ne daje za ovakve bahanalije. Kako sada stvari stoje, ovo izazivanje nestabilnosti na jugu pravi sama vlast, pred odlučujuću zimu kosovskog gubitka. Neko mora da bude kriv, a to nikako ne sme da bude onaj koji je na sebe preuzeo svu odgovornost, Aleksandar Vučić. I zato će da izaziva blokiranje auto-puta i ko zna šta još – stoji u tekstu na kraju kog je upućen pomenuti poziv dubokoj državi.

– Taj tekst, koji je očigledno naručio Novica Tončev, jeste dvanaesti autogol SPS-a u poslednjih deset dana (pet skandala SPS-a vezanih za rušilačke proteste, pet nastupa čelnika SPS-a na Đilasovim TV). To nije slučajno. Da li Novica Tončev poziva „duboku državu“ da ubije Vučića? Rečenica „povratka više nema“ očigledno znači da je Tončev prelomio i pridružio se Đilasu. Da li to važi i za SPS? Da li će Dačić i sada reći „to nema veze sa SPS-om“? SPS već osam godina ima mnogo veći udeo u vlasti nego što mu pripada. Šokantno je da SPS radi o glavi Vučiću! – poručio je u izjavi za „Alo!“ Nebojša Bakarec, politički analitičar i kandidat SNS-a za poslanika, dodajući da ga ponašanje SPS podseća na Azrinu pesmu „Kurvini sinovi“.

– Da li je moguće da je Đilas potplatio mnoge funkcionere SPS-a? Možda SPS smatra da je nezamenljiv, da je sveta krava? Grdno se varaju – zaključio je Bakarec.

Aleksandar Marković, poslanik i član Glavnog odbora SNS-a, ocenio je da iza tog najnovijeg napada na Vučića bez sumnje stoje „određeni politički centri koji podržavaju Novicu Tončeva“.

– Razlozi za to su brojni, ali verujem da je glavni to što je Vučić najavio borbu protiv lokalnih moćnika koji godinama koriste svoje političke pozicije za privatne i partijske račune. Verovatno da se Tončev prepoznao u tome, pa uz pomoć opskurnih portala, kakav je ovaj vranjski, pokušava lažima i prljavim napadima da nanese političku štetu predsedniku Srbije. Na sreću, građani Srbije umeju da prepoznaju ko se nesebično i danonoćno bori za njihove interese, a ko se, s druge strane, isključivo i jedino bori za vlast u cilju ličnog bogaćenja. Ako je i od Tončeva, mnogo je – naveo je Marković.
J. Đondović

Tončev: Ne znam o čemu se radi!

Novica Tončev juče je u izjavi za naš list poručio da pomenuti tekst nije ni video.

– Neverovatno je dokle su ljudi spremni da idu u svojim bolesnim izjavama. Suludo je da komentarišem ovakve budalaštine, ali svakako se pitam kome i čemu služi moj medijski linč i šta se postiže mojim svakodnevnim javnim razapinjanjem – poručio je on.

Milićević: Tončevu nije mesto u SPS!

Visoki funkcioner SPS-a Đorđe Milićević izjavio je komentarišući ovu situaciju da je očigledno zlonamerno što se u pojedinim sredstvima javnog informisanja pokušava destabilizovati SPS i njen predsednik Ivica Dačić.

– SPS bezrezervno podržava politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića kojom se promoviše stabilnost i jedinstvo sa jakim i demokratski ustrojenim institucijama. Ako bilo ko ne prihvata ovakav način vođenja države i ne podržava politiku Vlade i predsednika Srbije, pa bio i član SPS-a na bilo kojoj poziciji, njemu nije mesto u SPS-u. Lažni lokalpatriotizam i nametanje usko ličnih interesa preko lažne lokalne politike zavređuje samo osudu jer se radi o podrivanju svega što su Vlada i Aleksandar Vučić učinili za svaku lokalnu samoupravu u Srbiji. Predsednik Vučić i Vlada Srbije čine ogromne napore na afirmaciji svakog grada i opštine u Srbiji, a SPS takvu politiku neće zameniti profiterskim apetitima bilo kog lokalnog funkcionera.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime