MILORAD PUPOVAC REKAO HRVATSKOM MINISTRU „Sačuvajte Srbe“, a onda je pomenuo NIkolu Teslu

0

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) Milorad Pupovac poručio je danas ministru spoljnih i evropskih poslova Gordanu Grliću Radmanu da, kad već deli lekcije, nek osigura srpskim turistima da ih ne napadaju u Hrvatskoj i ne ispisuju im poruke.

Mi u Srbiji ne tražimo mentore, nego partnere, ali ne tražimo ni patroniziranje iz Hrvatske. I kad već deli lekcije, neka osigura srpskim turistima da ih ne napadaju, da se ne ispisuje traktor i „ZDS“ na njihovim automobilima – poručio je Pupovac šefu hrvatske diplomatije na pres konferenciji u centru Zagreba, ispred spomenika Petru Preradoviću.

– Bilo bi neozbiljno očekivati da ovakav proces može uspeti bez komunikacije s najvišim zvaničnicima u Srbiji. Pogledi Hrvata i Srba na „Oluju“ se jako razlikuju, želim omogućiti da se s njima barem može živeti – pojasnio je Pupovac.

Kazao je da je njega i premijera Andreja Plenkovića „partnerima učinila želja da struja dođe i u zadnje selo u kojem žive Srbi i da je sramota da rođaci Nikole Tesle nemaju struju“.

Kaže kako se nestali, ratni zločini i promena načina na koji se slave neki dani moraju diskutovati između Hrvatske i Srbije.

– Koliko god proteklih dana izgledalo da u Srbiji te volje nema, ja ću vam reći da znam da je ima“, zaključio je Pupovac.

ALO, SPUTNJIK

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime