MILOŠEVOM ODMORU U GRČKOJ CELA SRBIJA UMIRE OD SMEHA: Kada ovo ČUJETE, biće vam jasno i zašto

0
Foto: Skrinšot Jutjub

Njegova objava unutar fejsbuk grupe, „Live from Greece“, postala je viralana, a većina korisnika i to oba pola, na kraju moraju da se slože sa Milošem – da je sve upravo tako kako je on i napisao. Objavu vam prenosimo u celosti.

Miloš Gigić, tata i suprug iz Beograda, postao je prošle godine jedan od omiljeni putopisaca Srba po grčkim grupama, odmah poosle Dejana Senjija, koji je isto voleo da piše o porodičnim dogodovštinama sa letovanja. Naime, MIloš je simpatije stekao pričom kako izgleda jutro jedne prosečne srpske porodice na letovanju, kada se ustaje, kada se doručkuje, kako izgledaju pripreme, i na kraju, sa kojom se sve opremom ide na plažu.

Njegova objava unutar fejsbuk grupe, „Live from Greece“, postala je viralana, a većina korisnika i to oba pola, na kraju moraju da se slože sa Milošem – da je sve upravo tako kako je on i napisao. Objavu vam prenosimo u celosti:

Velika seoba Srba

Nemam neki problem da ustanem rano, s tim što pre prve kafe i cigare imam puls i radi mi periferni nervni sistem, ali to je to. Gospođa je po tom pitanju još gora, s tom razlikom što je ona najčešće prva na udaru naših malih petlova iz pakla. A kad je već budna, zašto ne bi iskoristila vreme da malo očisti apartman, napravi doručak, i eventualno vidi ako fasada treba negde da se okrpi. Osvajač zlatne medalje na republičkom takmičenju mladih higijeničara, ova suva pedanterija ženska je u suštoj suprotnosti meni, apostolu kreativnog haosa. Ovaj štreber-multipraktik mora da uradi sve, i to odmah, za desetku. E sad, čovek bi rekao da će bar na odmoru da smanji doživljaj.

-Ajmo, buđenje, pola 9 je, rekli smo da ćemo danas ranije na plažu!

Jednom jedinom budnom sivom ćelijom mozga se mislim- ko si ti i šta hoćeš od mene…

-Ajde diži se, deca su budna. Ja evo završavam čišćenje poda, da doručkujemo na brzinu i polazak!

-Da te ne poznajem 18 godina pa i da ti poverujem…

-Šta si rekao?!

-Koliko sve ovde blista, da čovek ne poveruje!!

-Tako sam i mislila.

15 do 9 je, sedim na terasi i pokušavam da sprečim mlađe dete da se strmekne preko ograde

Evo, doručak je spreman!

Zakleti borac protiv gladi u svetu je, na godišnjem odmoru u sred Grčke, za doručak ispekao- pitu sa sirom!

-Aman ženo imaš li ti dušu…

-Molim??!

-Vruća je pita, još uvek se puši!!

-Tako sam i mislila.

Starije dete gleda pitu, vrti očima i lice oblikuje u poznatu grimasu. Pre nego što sam stigao da kažem- nemoj dete, pobićeš nas sve, bomba je već bila bačena…

-Mamaaa, meni se ne jedeee piitaaaa! …

9 i 20 je. Sa terase iz apartmana čujem čudne zvukove.

-Šta radiš to ženo, groma ne čula??!

-Pohujem piletinu!!

-Aman kakva piletina, a plaža??!

-Kako??!

-Rekoh idem na terasu da deci čuvam stražu!

-Tako sam i mislila.

Ravno je 10. Deca sita, gospođa likuje nad još jednom nutritivnom pobedom a ja već dišem na škrge. Sve će ovo za desetak minuta biti gotovo, kad potopim dušu u more… Naše mlađe dete brzo uči. Zna da posle doručka ide mazanje kremom za sunčanje, samo što je ovog puta rešila da se pre svih nas namaže- kremom! Slani snovi polako su se topili zajedno sa mojim trepavicama dok je detetu rađen generalni servis.

10 i 20. Svi obučeni, namazani kremom, aksesoar za plažu uredno popakovan u tri veće torbe. Još samo da pokupim ključeve od kola dok gospođa izvrši poslednju sanitarnu inspekciju i… iiii apartmanom se širi dobro poznat miomiris. Mlađe dete se zadovoljno smeška dok pelena postaje sve teža. Ajmo, mali servis. Bolje i ovde nego na plaži.

U pola 11 smo bili dole, ispred apartmana. Moj zadatak da iz gepeka automobila “Samo pokupim suncobran i asure” se pretvorio u preparkiravanje automobila na optimalno mesto u hladovini onog tamo drveta- jer, zašto da ne??!

Izlazim iz auta rešen da gazim i lomim sve na putu odatle do plaže. Naoružani torbama, suncobranom, asurama, šeširima, gumom za malog tiranina i nekakvim kitom ubicom za starije dete, galopom smo grabili prema spasonosnom plavetnilu.

Dubokog sam uverenja da je velika seoba Srba kraće trajala od našeg odlaska na plažu. Bilo je 15 do 11 kada su mi stopala dodirnula vreo pesak, tačno deset sekundi pre nego što mi je prvenče reklo- Tata, meni se kaki…“, napisao je on na kraju svoje viralne objae koja je nasmejala mnoge, a koja je zbog humora, ponovo postala aktuelna na društvneim mrežama.

Izvor: (Espreso/Blic)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime