MINISTAR SPOLJNIH POSLOVA CG NASTAVLJA DA VREĐA SRBIJU: Evo šta je sada rekao, oglasio se Dačić!

0

Milion puta smo rekli da nas ne interesuje mešanje u unutrašnje stvari CG, zanima nas samo polozaj i prava srpskog naroda, što je apsolutno legitimno i u skladu sa svim međunarodnim konvencijama

“Ministar spoljnih poslova CG Srđa Darmanović nastavlja da vređa i napada Srbiju i predsednika Vučića. U vreme dok CG vodi postupak za otimanje imovina i svetinja SPC i u vreme dok nema nijednog Srbina u organima vlasti iako ima skoro 29 odsto u stanovništvu CG, on optužuje Srbiju.

Milion puta smo rekli da nas ne interesuje mešanje u unutrašnje stvari CG, zanima nas samo polozaj i prava srpskog naroda, što je apsolutno legitimno i u skladu sa svim međunarodnim konvencijama. Čime se to Vučić umešao u unutrašnje stvari CG, na protiv, stalno ukazuje da problemi treba da se rešavaju dijalogom crnogorskih vlasti sa srpskim narodom u CG i SPC.

Kaže Darmanović da je Vučić želi da sruši vlast u CG i da CG postane srpska drzava?! Ja nikad nisam čuo Vučića da CG naziva srpskom državom, ali sam čitao crnogorskog kralja Nikolu koji kaže u oktobru 1913-e da su hrabre vojske dveju srpskih kraljevina CG i Srbije oslobodile srpstvo na jugoistoku Balkana, kao i da se pristupilo razgraničenju medju dvema srpskim kraljevinama. Pa kakav je onda kralj Nikola srpski nacionalista, što se njega ne odreknete? I, na kraju, pošto Darmanovic ponovo preti NATO snagama, da mu još jednom poručim da je malo NATO, zaboravio je da pozove i OVK i mudzahedine, tradicionalne istorijske saveznike crnogorskog naroda. Šta li bi rekao kralj Nikola?”, istakao je ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić.

Espreso

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime