Miša Vacić: Mladi desničar Vučićeve Srbije

0

Ako nekome želite da u dve reči opišete bedu koja je zadesila Srbiju otkako njome žari i pali kriminalni režim Aleksandra Vučića, dovoljno je da kažete – Miša Vacić.

U normalnoj državi, ovaj desničar i mrzitelj svega što nije nabojeno „srpskim nacionalizmom“ odavno bi bio u zatvoru, ali pošto živimo u zemlji gde nijedna institucija ne radi u interesu građana, već isključivo za „vučićevce i vučićevke“, karikatura zvana Vacić dočekala je svojih pet minuta.

Dozvoljeno mu je da preti, napada, širi mržnju, poziva na nasilje, i to sve u lažnom duhu patriotizma. Da ne bude zabune, Vučić mu je to dozvolio. Tako da će i Vacićev najnoviji ispad proći nekažnjeno. Poručio je gradonačelniku Šapca Nebojši Zelenoviću da će kao Austrougari završiti u Drini, da se pakuje jer će biti proteran u zatvor, da će u Šapcu napraviti zatvor kako bi Zelenović u njemu bio izložen i pljuvan svakog dana. Naravno da je u svom mržnjom nabojenom govoru, bacajući flaše vode po stolu, spomenuo i „izdajničke medije“, N1, Vreme, Danas i Blic.

Ovaj „srpski junak“ svu svoju „pamet“ pokazao je gostujući na N1 kad nije umeo da sastavi prostu rečenicu, a bio je u onom „čuvenom“ vozu za Kosovo oslikanom srpskim simbolima gde je delio vizitkarte na kojima da je pisalo da je savetnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Posle toga ga je Marko Đurić „sklonio“ sa te pozicije, iako je prethodno tvrdio da mu nije savetnik.

Osuđen 2013. na uslovnu kaznu zbog širenja diskriminacije protiv LGBT populacije, nedozvoljeno držanje oružja i ometanje službenog lica u obavljanju dužnosti, ekstremisti Vaciću niko ništa neće moći dok je Vučić na čelu države. U januaru 2018. osnovao je Srpsku desnicu, a na lokalnim izborima u Medveđi u septembru ove godine njegova stranka osvojila jedno odborničko mesto. Vacić se bez imalo stida hvalio kako su sa 14 džipova i deset automobila razvozili ljude da glasaju za njegovu Srpsku desnicu.

Rođen je 5. juna 1985. godine. Nije poznato šta je po obrazovanju, pošto je Kuriru 2011. rekao da je apsolvent prava na Pravnom fakultetu u Beogradu, da bi na izbornoj listi za beogradske izbore 2014. naveo da je po zanimanju ekonomista. Tada je bio nosilac liste grupe građana „Patriotizam u parlament – 1389 – Miša Vacić“.

Danas

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime