MISLILA DA SE DOPISUJE SA TURSKIM GLUMCEM: Hrvaticu naivnost koštala preko 10.000 evra

0
Foto: Screenshot Youtube

Pulska policija istražuje slučaj prevare oko 49-godišnje žene, koja je oštećena za više hiljada evra.

Žena je putem aplikacije na jednoj društvenoj mreži upoznala muškarca koji joj se predstavio kao turski glumac i neko vreme se sa njim dopisivala.

Nakon što je muškarac stekao njeno poverenje, zamolio ju je da mu plati novac, obećavajući joj ljubav. Oštećena mu je u periodu od 6. decembra prošle do 25. januara ove godine na više računa uplatila više od 10.000 evra, a da je prevarena shvatila je kada ju je FBI navodno kontaktirao sa lažne imejl adrese. sa zahtevom za dalju isplatu sredstava i prijavio incident policiji.

Kako bi izbjegli ovakve događaje, PU istarska upozorava građane da budu oprezni u komunikaciji na društvenim mrežama i sajtovima za upoznavanje. Prevaranti traže žrtve na internetu i da bi ostvarili protivpravnu finansijsku korist koriste razne metode obmane, pa čak i iskazuju ljubav.

– Počinioci tzv romantične prevare izražavaju jaka osećanja prema žrtvi kroz komunikaciju, a nakon što steknu njeno poverenje, traže novac, poklone ili podatke o bankovnoj kartici. Takođe mogu zatražiti da im žrtva pošalje intimne fotografije ili video zapise. Policija upozorava građane da budu oprezni i da sa nepoznatim licima ne dele bilo kakav materijal koji bi mogao da ih kompromituje i koji bi izvršilac mogao da iskoristi za ucenu – kažu u policiji, koja je objavila i informativni letak o ovoj vrsti krivičnog dela.

Izvor: Jutarnji list

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime