MUP SRBIJE Oštro odgovorio crnogorskom ministarstvu!

0

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije reagovalo je na saopštenje koje je nakon izjave ministra Aleksandra Vulina dalo Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore.

Kada nestane argumenata, ostanu uvrede. Ministarstvo inostranih poslova Crne Gore nije osporilo ni jednu činjenicu iz izjave ministra Vulina, ali jeste njegovo pravo da govori. Ministarstvo inostranih poslova je potvrdilo sve što je ministar Vulin izgovorio, samo što Ministarstvo inostranih poslova Crne Gore smatra da je proterivanje ambasadora Srbije i dodela vakcina takozvanim kosovskim bezbednosnim snagama, koje po Rezoluciji 1244 ne bi smele da postoje, prijateljski gest koji ojačava naše veze – stoji u saopštenju i dodaje:

– Ministarstvo inostranih poslova Crne Gore smatra da je rezolucija o genocidu u Srebrenici izraz „većinske volje njenih konstituenata“ u Crnoj Gori i valjda zato može Srbe da označi kao narod genocida, a Srbija treba o tome da ćuti. Srbi izgleda nisu „konstituenti“ u Crnoj Gori, pa se njihova volja i ne broji. Postupak koji se vodi protiv gradonačelnika Nikšića, jer nije prihvatio da mu „većinska volja“ određuje šta je genocid i ko ga je počinio, govori da je rezolucija doneta ne da bi branila istinu, već da bi Srbima zabranila da govore istinu.
– Zanimljivo je da je Ministarstvo inostranih poslova Crne Gore izbeglo da odgovori zašto nije potpisan sporazum sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Ako su zaboravili koji je sporazum u pitanju da ih podsetimo, to je onaj sporazum koji je bio jedno od temeljnih obećanja nove vlasti i njenih „konstituenata“ zbog koga su desetine hiljada pravoslavnih Srba protestovali u Crnoj Gori, a sa njima i sadašnji predsednik Vlade Crne Gore. Ministar spoljnih poslova Crne Gore, istina nije učestvovao u litijama, pa i nije čudno što mu ni sporazum sa Srpskom pravoslavnom crkvom nije vredan odgovora- odgovorilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije Ministarstvu inostranih poslova Crne Gore reagujući na saopštenje tog ministarstva u kome se navode brojne laži i uvrede upućene ministru unutrašnjih poslova Srbije Aleksandru Vulinu i državi Srbiji.

Informer-ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime