NAJTEŽI UDARAC ZA MILA! STRANKA U RASULU, SVI GA NAPUŠTAJU: Sada i donatori povlače pare!

0
Milo Đukanović, Foto: youtube printscreen

Izvršni direktor privatne kompanije Dekar Energy Milić Novović povukao je 5.000 evra donacije Demokratskoj partiji socijalista (DPS) Mila Đukanovića za parlamentarne izbore, pokazuje izveštaj Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) o prilozima u kampanji, a pišu podgoričke Vijesti.

Novovićeva firma je, navodi se, ranije od vlade dobila koncesije za proizvodnju struje iz mini hidroelektrana, a pored njega donatori DPS-a su i firma Igora Mašovića, te Tamara Kokić koja je takođe u istom biznisu.

Mašović je većinski vlasnik Hidroenergije Andrijevica i brat predsednika Opštine Andrijevica Srđana Mašovića, koji je najavio povlačenje iz politike, kako je rekao iz ličnih razloga, nakon što je DPS na lokalnim izborima izgubila vlast u toj opštini.

Prema informacijama kojima raspolažu Vijesti, i Tamara Kokić planira da povuče donaciju DPS-u za parlamentarne izbore.

Milić Novović je, navode, prilog uplatio u junu, dok izveštaj ASK-a za period od 19. avgusta do 2. septembra pokazuje da ga je povukao.

To je, piše podgorički dnevnik, učinio i Miodrag Janjušević, koji je prethodno DPS-u uplatio 600 evra.

Vijestima je potvrđeno da je Novović povukao prilog i da to namerava da učini I Kokićeva.

Navode i da iz DPS-a nisu dobili odgovor na pitanja zašto su pomenute donacije povuče, a pitanja su, kažu, uputili i ASK-u.

Inače, prema poslednjem izveštaju donacije DPS-u ukupno iznose oko 497.000 evra.

Kurir.rs / Tanjug

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime