NAJVEĆA MISTERIJA SRBIJE KRIJE SE NA KOPAONIKU! Ljudi pričaju da su videli čuda, a evo šta je istina! (VIDEO)

0

U selu Semeteš će vas dočekati ljubazni domaćini, prelepa priroda koja vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim

Semeteško jezero se nalazi na zapadnoj strani Kopaonika, u ataru sela Semeteš, na 200 metara od Nacionalnog parka Kopaonik. Jezero je široko oko 80 metara i geolozi tvrde da je nastalo pre više miliona godina od lednika.

Jedna od najvećih misterija koja se vezuje za nesvakidašnje jezero u srcu Kopaonika, svakako je ona o njegovom nastanku. O tome naučnici imaju svoje, a meštani svoje pretpostavke. Ipak, pažnju privlače dve zanimljive legende kojima se objašnjava nastanak ovog čuda prirode.

Prva govori o popu koji je želeo da obavi vršidbu na Svetog Ćirila, iako su ga meštani upozorili da tada to ne treba raditi. On je započeo posao, zemlja se otvorila, progutala njega i konje, a zatim je iskuljala voda od koje se formiralo jezero čija površina stalno treperi.

Druga pripoveda o vilama koje su se nekada ovde okupljale ali i jezivim glasovima misteriozne vodene nemani koja noću prestrašuje slučajne prolaznike.

Zbog toga, čim bi se smrklo, svi bi odlazili svojim kućama i dobro zaključavali vrata i prozore strepeći od nemani. Ipak, meštani tvrde da su se oslobodili straha i da se čudnih zvukova više ne pribojavaju.

I mi smatramo da razloga za strah zaista nema. U selu Semeteš će vas dočekati ljubazni domaćini, prelepa priroda i jezero koje vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim.

( Espreso.rs / Serbia.com )

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime