NAJVEĆA PROMENA U SRPSKOJ POLICIJI U 21. VEKU

0

Oni će svakodnevno biti na usluzi građanima za potrebe i bezbednosne probleme koje ih muče, naglaiso je ministar

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas u Zaječaru da će vraćanje policajaca pozornika na ulice, policiju učiniti vidljivijom i dostupnijom građanima, što će ojačati poverenje, a preventivni rad policije učiniti efikasnijim.

Na sastanku sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Zaječaru, Vulin je ukazao da će jedan od prioriteta u radu ove i svih drugih uprava u Srbiji, biti uspostavljanje pozorničkih rejona i određivanje policajaca koji će biti zaduženi za njih.

Oni će svakodnevno biti na usluzi građanima za potrebe i bezbednosne probleme koje ih muče, naglaiso je ministar.

Rad policije mora, kako je rekao, biti usmeren na bolju komunikaciju sa građanima, što će uz preventivno delovanje i osećaj veće bezbednosti, uticati i na bolju informisanost policije o bezbednosnim potrebama građana.

– Policajac pozornik biće svakodnevno u svom kvartu, ljudi će ga poznavati i moći da mu se obrate u svakom trenutku. Građani će moći da mu se požale ukoliko se u njihovom kraju skuplja problematična grupa, ako ih je strah da šetaju delom kvarta koji je nedovoljno osvetljen, da im pomogne u svakoj situaciji vezanoj za delokrug rada policije – istakao je Vulin.

Na sastanku, kojem je prisustvovao i direktor policije Vladimir Rebić, analizirani su i rezultati koje je Policijska uprava u Zaječaru ostvarila u prethodnom periodu, a poseban akcenat bio je na merama koje treba preduzeti kako bi se dodatno ojačali kapaciteti i poboljšali rezultati u pojedinim oblastima rada, saopšteno je iz MUP-a.

Istaknuta je neophodnost da se dodatno ojačaju aktivnosti na unapređenju bezbednosti saobraćaja na putevima, posebno imajući u vidu da je na teritoriji koju pokriva ova policijska uprava tokom prošle godine u saobraćaju stradalo 10 ljudi.

Vulin u Policijskoj upravi Zaječar položio je cveće na spomen-obeležje poginulim pripadnicima ove uprave.

(Espreso/Tanjug)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime