NAKON SINOĆNOG KLINČA IZMEĐU ČEDE I CECE, PEVAČICA IZNELA NOVE ŠOK DETALJE: Srbija ne veruje šta se dešava!

0

Pevačica priča o ulozi Jovanovića u periodu pred ubistvo Zorana Đinđića, kao i danima koji su usledili posle atentata

Svašta bi moglo da se ispriča o kontaktima koje je Čedomir Jovanović imao, to zna dosta ljudi. Pitajte njega kada se već ovo klupko odmotava, možda je vreme da to bude do kraja, poručuje Svetlana Ceca Ražnatović.

Pevačica priča o ulozi Jovanovića u periodu pred ubistvo Zorana Đinđića, kao i danima koji su usledili posle atentata, nakon bure koju je podiglo njihovo sučeljavanje u emisiji TV Pink “Hit tvit” u nedelju uveče. Ona je optužila političara da ju je zajedno sa ljudima iz tadašnje vlasti uhapsio, a kriminalce puštao, govoreći o Čedinom prijateljstvu sa Legijom i kontaktima sa vođama “zemunskog klana”.

– Verovatno ovo nikada ne bi bila moja tema da Čedomir Jovanović godinama ne gradi političku karijeru i javne nastupe na plasiranju priča koje njemu odgovaraju, a koje u mom slučaju nisu istinite i zbog kojih sam imala izuzetno teške trenutke u životu. Samo, za razliku od njega, sve što sam znala, rekla sam mu u lice i sve je to samo jedan deo istine, što i on zna – kaže Ražnatovićeva.

SVE JE PRIZNAO

Na pitanje da li je Jovanović išao u Šilerovu i šta je tamo radio, ovako odgovara:

– Kako me pitate da li je išao? Pa lično je u emisiji priznao da je bio, istina, priznao je samo dva odlaska, a bilo je ih je mnogo više. Zbog čega je išao tamo, to je već pitanje za njega.

O Čedinim kontaktima sa Miloradom Ulemekom Legijom, Ceca ističe da su njih dvojica bili veoma bliski i imali izuzetno intenzivan kontakt.

Centralni zatvor

Slavomir Banđur, čuvar CZ, rekao je u junu 2003. medijima da je Jovanović više puta posetio Spasojevića i Lukovića dok su bili u toj kaznenoj ustanovi. Takođe je potvrdio da je i kasnije nastavio da se viđa s njima u Šilerovoj ulici u Zemunu.

– Hoću da istina izađe na videlo, Jovanović je bio u CZ bar 15 puta – rekao je tada Banđur.

I njegov kolega Novak Terzić je u to vreme potvrdio ove navode, naglasivši da je on lično dva puta video Jovanovića da posećuje zatvor.

– Verujem da je to do sada moglo već toliko puta da se istraži samo da je neko hteo. A kojim povodom su kontaktirali stvar je koju bi on morao da objasni ovom narodu pošto živi od poreskih obveznika Srbije i to je minimum koji duguje ne samo narodu već i svojoj stranci i onom deliću glasačkog tela koje je sačuvao. Tako se igra fer-plej, a ono što on radi i što je radio je klevetanje, nanošenje štete i bola onima koji to nisu zaslužili. Ali, kao što sam rekla u emisiji, ja sam mu oprostila, a neka mu bog sudi za sve – napominje Ražnatovićeva.

Ona tvrdi da je Jovanović vodio Spasojevićevu ženu i decu da ga posete u CZ.

– Vodio ih je i to nisam samo rekla ja. Govorili su svedoci, zaposleni u CZ, i to veoma glasno. Verujem da je tada kao prijatelj želeo da pomogne i da se nađe, samo je problem što sada negira ta prijateljstva i te tople prijateljske gestove – zaključuje pevačica za naš list.

Advokat Toma Fila za Srpski telegraf potvrđuje navode Ražnatovićeve.

– Ceca je za sve u pravu, odlično je to sročila u lice čemernom Čedi. Dolazio je u posete Šiptaru i Kumu u zatvoru, nego šta je. U zatvorskoj knjizi dolazaka piše o tome – kaže Fila.

PITANJE I ODGOVOR

Advokat prepričava deo razgovora Jovanovića i Spasojevića tokom jedne od poseta CZ:

– Šiptar ga je pitao kad će ga izvući iz zatvora. Čeda mu kaže da još nije momenat. Na to će ovaj: “Vi kad ste tražili od mene pomoć, ja nisam rekao da nije momenat, nego sam vam odmah pomogao.” Poznato je da je Čeda obojicu skrivao i sklanjao, posećivao ih u Šilerovoj.

Njegov kolega Goran Petronijević veruje da će se u skorije vreme otpetljati klupko oko uloge Jovanovića u vezi sa atentatom na Đinđića.

– Od ljudi iz Jovanovićevog okruženja saznao sam da ih je redovno posećivao, nosio im cigarete… Organizovao je Šiptaru viđanje sa ženom i detetom. Sve to je u više navrata potvrđeno tokom niza svedočenja u nekoliko sudskih postupaka. Viđan je i u Šilerovoj, gde se, prema mojim izvorima, po dnevnom jelovniku tačno znalo kog dana Jovanović dolazi – tvrdi Petronijević.

Pokušali smo da na ovu temu kontaktiramo i sa Čedomirom Jovanovićem, ali na naše poruke upućene preko centrale njegove stranke nije odgovorio.

Zoran Đinđić

– Dušan Spasojević Šiptar i Milorad Ulemek Legija početkom 2003. odlučili su da ubiju Zorana Đinđića

– Đinđić je ubijen 12. marta 2003, a eventualna politička pozadina nikada nije utvrđena

– nakon atentata počela je policijska operacija “Sablja”, u kojoj je uhapšeno oko 12.000 osoba

– Spasojević i Luković krili su se do 27. marta 2003, kada ih je, prema zvaničnoj verziji, policija pronašla u vikendici u Meljaku i ubila

– postoje oni koji tvrde da su oni živi uhapšeni i kasnije likvidirani

– među uhapšenima u “Sablji” bila je i Ceca Ražnatović, koja je u pritvoru zadržana četiri meseca

– sumnjičili su je da je znala da se sprema atentat, ali pokazalo se da je to prazna priča

(Espreso.rs/Republika)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime