NAKON VESTI DA JE U ENGLESKOM PARLAMENTU PRONAĐENA DROGA, NAŠI NARODNI TRIBUNI TVRDE: Britanskim poslanicima Albanci poslali kokain!

0

U Skupštini Srbije nema droge, tako bar tvrde naši poslanici, koji ističu da postoji mogućnost da je kokain u parlament Velike Britanije stigao albanskom vezom.

Marijan Rističević je poručio da nije iznenađen što će rukovodeći organi britanskog parlamenta pozvati policiju nakon što su londonske novine objavile da su tragovi kokaina pronađeni na mnogim mestima u skupštini.

– Verovatno je ta droga stigla albanskom vezom i otuda i podrška Londona lažnoj državi i otuda pokušaji demonizaciji Srbije i Srba – istakao je on za Alo! komentarišući skandaloznu vest da su pronađeni tragovi kokaina na 11 mesta u parlamentu Velike Britanije.

Snežana Paunović ističe da je šokirana ovom informacijom.

– Iz moje vizure nedopustivo je da se u skupštini bilo koje zemlje, a naročito Velike Britanije, nađu tragovi narkotika. Verujem da će policija utvrditi sve činjenice o ovoj temi i to je važno iz mnogo razloga. Osnovni razlog je definisati ko su zavisnici u tako važnoj instituciji jer će to objasniti na kom nivou to utiče na kreiranje politike tako važne države. S druge strane, imam lični odnos prema tome, rado bih saznala ko su klijenti albanskih narko-dilera s Kosova koji žive i rade u UK, to će u dobroj meri, bar meni, definisati neke stavove koji se mogu čuti i koji su bez osnova uglavnom u korist takozvanog Kosova – poručila je ona za naš list.

Aleksandar Čotrić je poručio da, na sreću, naš parlament nema takve probleme.

– Kod nas, ne da nema droge, nego je zabranjeno i pušenje duvana, a i najstrože zabranjeno unošenje i točenje alkohola, pa i najblažeg, poput piva ili vina. I to se dosledno sprovodi – rekao je on za Alo!, i dodao da je Velika Britanija demokratska država s dugom tradicijom parlamentarizma.

– Ovaj primer pokazuje da niko nije iznad zakona, pa ni oni koji zakone donose. Štaviše, oni su prvi pozvani da poštuju propise i tako daju primer drugim građanima. Druga je stvar što će istraga pokazati da neki parlamentarci možda nisu dostojni te funkcije. Možda će to biti objašnjenje i za neke njihove poteze, posebno prema Srbiji koju optužuju za genocid i traže da prizna nezavisnost dela svoje teritorije. Vrlo bitna u svemu tome je kontrolna uloga medija koji su mnogo puta bili četvrta grana vlasti i zaslužni su što je došlo do utvrđivanja odgovornosti i primene sankcija prema najvišim državnim funkcionerima koji su kršili zakone – rekao je on za Alo!.

Đorđe Milićević je naveo da ne sumnja da britanski nadležni organi i institucije već imaju informaciju.

– Ali celokupna situacija je zaista skandalozna i narušava ozbiljno dostojanstvo institucije. Da se malko i našalim, nije ni čudo onda što kažu da Zapadni Balkan doživljava najveću pretnju po bezbednost i stabilnost u poslednje dve decenije, izgleda da samo oni to vide – rekao je on.

Radeta: Sve što je negativno dolazi od njih

Nekadašnja narodna poslanica Vjerica Radeta je navela da je od Britanaca ništa ne čudi.

– Sve što je negativno dolazi od njih. Najgore je što ti njihovi nastrani poslanici i drugi državni funkcioneri pokušavaju da svetu nametnu neke svoje „vrednosti“. Godinama pokušavaju da se mešaju i u našu unutrašnju politiku i svetu se predstavljaju kao neki svetionik demokratije, a njihovu zemlju očigledno predstavljaju narkomani – rekla je ona za naš list.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime