NASTALA BI HUMANITARNA KATASTROFA Srpski privrednik sa Kosmeta o novom Kurtijevom teroru

0
Foto: Printscreen/YT/KosovoOnline

Ukoliko bi došlo do ukidanja platnog prometa sa Srbijom i zabrane dinara na tzv. Kosovu nastala bi humanitarna katastrofa, izjavio je za Kosovo onlajn predsednik Asocijacije srpskih privrednika iz Gračanice Saša Sekulić, navodeći da stariji građani primaju penzije iz Srbije, ali i da zaposleni u zdravstvu, prosveti i mnogim drugim institucijama primaju plate u dinarima.

– Samo što je počela nova godina, nažalost, posle svih ovih praznika Srbi su dočekali najavu o ukidanju platnog prometa. Jedna loša vest, kao što je bila loša vest i o zabrani srpske robe, ali ovo je čak i gore. Apelujem na vladu u Prištini da to ne uradi, u ime privrednika, a pozivam i sve srpske političke predstavnike da od danas razgovaraju sa međunarodnim faktorima, čak i sa predstavnicima vlade u Prištini da do ove odluke ne dođe – rekao je Sekulić,a preneo portal kosovo online.

On je istakao da bi, ukoliko bi došlo do ukidanja platnog prometa sa Srbijom, nastala humanitarna katastrofa.

– Pomenuću najstarije građane koji primaju penzije, biće humanitarna katastrofa, jer mnogi primaju penzije tako što im ih poštari donose na kućne adrese. Šta će se desiti sa tim, gde će oni primati svoje penzije? A imamo i još jednu stvar, mnogi Albanci primaju penzije iz Republike Srbije, gde će ih oni primati? Ipak se nadam da Priština neće doneti ovu odluku, ali treba učiniti sve da do nje ne dođe. Ceo sistem prosvete i zdravstva prima plate u dinarima, čak i mnogi privrednici koji rade u srpskom sistemu trguju međusobno dinarima – rekao je Sekulić, a prenosi portal Kosovo onlajn.

Izvor: ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime