NATO U ALBANIJI SPREMA NEŠTO KRUPNO Alijansa povuka zabrinjavajući potez – OVO JE BURE BARUTA

0
Foto: Screenshot Youtube

Vazduhoplovna baza Kučova u Albaniji stavljena je u službu NATO-a, prenela je albanska televizija Top Čenel.

Ovaj, doskora napušteni aerodrom, bio je ponos albanskog diktatora Envera Hodže, koji je vladao od Drugog svetskog rata, do smrti. Pre svega zbog groblja „migova”, smešetnom na stazi zaklonjenoj brdima, nabavljenih još u njegovo vreme a koji su rashodovani, pišu oni a prenosi Informer.

Reč je o avionima tipa „mig 15”, „mig 17” i „mig 19” iz doba Sovjetskog Saveza, koji su proizvedeni u Kini. U to vreme bili su strah i trepet za zapadni deo gvozdene zavese. Sada ga je preuzeo NATO.

– Dobro je za bazu Kučova što je ova stvar pokrenuta. To je baza koja će stvoriti mogućnosti za odbrambene sposobnosti kao i za privredu grada, jer će biti novih radnih mesta. To je logistička baza koja će nastaviti da se razvija. To je dobra pozicija ne samo za našu zemlju, već i za ceo region’ – rekao je bivši pilot Kučovskog puka albanske vojske Viktor Vanđeli.

Vazduhoplovna baza koja ima podzemno sklonište za letelice pre nekoliko godina bila je pod rekonstrukcijom. Izraeđna je nova pista, kontrolni toranj, hangari kako bi se mogle primiti letelice severnoatalnske alijanse.

Baza Kučova sa time je postala jedan od strateških objekata NATO-a na jugoistoku Evrope i na Balkanu.

Vazduhoplovna baza Kučova, jedina je taktička baza za nacionalne operacije albanske avijacije i NATO operacije.

Vazduhoplovnabaza Kučova je izgrađena 1952. kako bi je koristile zemlje Varšavskog pakta, čija je Albanija bila član.

Izvor: ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime