NE SMEM DA PRIĐEM DECI! Šestorka iz Alibunara VIŠE NIJE SAMA, a za majku je usledila OŠTRA ZABRANA

0

Deca su noćas oko dva sata ujutro smeštena u Dečje selo u Sremskoj Kamenici

Jedan brat i pet njegovih sestara, koji su mesecima živeli sami u trošnoj kući u blizini Alibunara, sinoć su zajedno prebačeni u Dečje selo u Sremskoj Kamenici, a njihovoj je majci Klaudiji Milutinović, kako je rekla u razgovoru za “Blic”, zabranjen prilazak i ona ih do daljnjeg ne može videti.

Kako je za “Blic” ispričala majka Klaudija, deca su sinoć prešla u kuću kod babe, ali su iz nje odvedena nekoliko sati kasnije uz prisustvo radnika iz Centra za socijalni rad Alibunara, vatrogasaca i policije.

Kako je ona rekla, niko nije znao da će deca tada biti odvedena. Takođe, dodala je, ona u ovom trenutku nema pravo da ih viđa.

– Htela sam sinoć da dođem da ih vidim, međutim dok sam ja stigla deca su već bila odvedena. Čekam odobrenje od Centra za socijalni rad da li mogu uopšte da vidim svoju decu – priča Klaudija za “Blic”.

S obzirom na to da Klaudija sada ne može da vidi decu, ona nije ni pokušavala da ode do Sremske Kamenice gde su oni smešteni, ali je rekla da se čula sa njima.

– Deca žele da se vrate kući, to su mi rekli kada smo pričali telefonom. Tačno je da im je toplo tamo, ali hoće kući – rekla je majka.

Kako su saopštili iz Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost, svih šestoro mališana smešteno je u jednu kućicu, u kojoj su dobro spavali, a nakon buđenja i doručka pregledani i okupani.

– Deca se dobro osećaju, raspoloženi su i po rečima stručnih radnika komunikativna, lako ostvaruju kontakte sa drugom decom Dečjeg sela – piše u saopštenju.

Podsećamo, javnost u Srbiji je prethodnih dana bila izuzetno uznemirena pričom iz Alibunara, gde je šestoro dece iz obližnjeg Kozjaka mesecima živelo samo u trošnoj kući. Deca su, nakon izveštavanja brojnih medija, prebačena zajedno u Dečje selo u Sremskoj Kamenici, potvrdio je jutros pokrajinski sekratar za socijalnu politiku Predrag Vuletić.

On je za “RTS” rekao da je Dečje selo u Sremskoj Kamenici upravo ustanova koja je pogodna za ovu situaciju.

– Deca su zbrinuta, poslušali smo inspektore socijalne zaštite na osnovu vanrednog inspekcijskog nadzora. Mi smo samo poslušali ono što je struka odredila – da deca moraju biti izmeštena iz neuslovne kuće, a moramo da priznamo i zanemarivanja od strane majke i porodice – dodao je Vuletić.

On je ukazao je da je ovo privremena mera i da će u najkraćem roku “deca biti zbrinuta na adekvatan način i da će svako dete pojedinačno da bude zbrinuto”.

– Sva su deca na jednom mestu, u jednoj kućici Dečjeg sela i to su zaista uslovi koji u ovom trenutku omogućavaju normalan život svakog pojedinačnog deteta – naglasio je Vuletić.

Deca su noćas oko dva sata ujutro smeštena u Dečje selo u Sremskoj Kamenici.

Novi centar

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime