NEMA KOMŠIJE KOJI ILIĆIMA NE ZAVIRI U DVORIŠTE SAMO DA JE VIDI: Pepa prase atrakcija u selu Maćedonac kod Medveđe (FOTO)

0

MEDVEĐA – Porodica Ilić iz Maćedonca, sela kod Medveđe, već pet meseci čuva prase divlje svinje koje je pronađeno u lovu. Pepa, kako su ga nazvali, postala je prava atrakcija i umiljati kućni ljubimac koga vole posebno deca. Ne vole ga samo lovački psi koji su zbog njega zatvoreni u boksove.

Petomesečna Pepa prava je atrakcija u Maćedoncu kod Medveđe jer ovakvog kućnog ljubimca niko nema. Sin Save Ilića pronašao ju je u lovu. Kao i svako drugo prase, voli da se mazi

„Recimo idem u mlin. Po ceo dan je sa mnom. U livadi, u njivi, ko god prođe svi se čude da li je moguće da se divlja svinja pripitomi. A moguće je. A ja kažem lakše je pripitomiti divlju svinju nego čoveka, jer čovek kad podivlja više se nikad ne pripitomi i obrnuto – lovačka šala“, priča Sava Ilić iz Maćedonca.

Kod Ilića svakodnevno dolaze deca iz komšiluka. Pepa voli društvo i ne smeta joj gužva.

Mihajlo Gikić kaže da je se ne plaši već da sa prasetom slobodno trči i mazi ga.

Pepa nije mnogo zahtevna. Hrani se kao i svako drugo domaće prase. Ipak, dok se ona slobodno šeta po dvorištu ima i nezadovoljnih. Lovačke pse teško je smiriti kada je vide. Pepa i ne haje mnogo za njihovu nervozu, dok živinu i ne primećuje.

„Reaguju dosta kad izađe, bogami teško je zatvaranje“, naglašava Dragana Savić. Savići će čuvati Pepu i kada poraste. Voleli bi da pripitome i lane ili malog vuka, a to već zavisi od lovačke sreće.

(Kurir.rs/RTS/Foto: RTS Printscreen)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime