NEMA VIŠE MISTERIJE BERMUDSKOG TROUGLA: Tri broda pronađena bez posade dala odgovor! Ništa nije kako se mislilo!

0

Bermudski trougao, poznat i kao Đavolji trougao, slabo je definisan region u Severnom Atlantskom okeanu, gde je nestao jedan broj letelica i brodova.

Blizina ovog takozvanog trougla jedna je od najtraženijih brodskih ruta na svetu, s njim su plovila često prelazila za luke u Americi, Evropi i na Karibima. Popularna kultura pripisuje razne nestanke paranormalnim ili čak nekakvim vanzemaljskim bićima, ali možda postoji daleko logičniji odgovor.

Amazonov serija „U Bermudskom trouglu“ otkrila je kako su tri slična broda zaista pronađena, ali je nestala posada pomogla da se inspiriše druga teorija.

„Bar tri veka brodovi i njihovi putnici su očigledno nestajali. Prenesene ovim legendama, mornari iz 19. veka prozvali su ovo područje da nazivaju „more rose“ i „groblje Atlantika“.

„Jedna od najranijih tvrdnji o neobjašnjivom nestanku u trouglu dogodila se 1780. godine, kada je ratni brod SAD – General Gejts – neobjašnjivo izgubljen”, kaže se u emisiji.

“Mnoge druge misterije za koje se pretpostavlja da su se odigrale unutar trougla slične su prirode. 1840. godine, francuski brod – Rozali – pronađena je u nepokretan sa netaknutim teretom, ali što se tiče posade, ona nije pronađena”.

“Brod Marija Selest je imala posadu od 10 osoba, ali kada je 4. decembra 1872. pronađena, pretresna grupa je otkrila šoljice kafe još tople.”

Nagrađivani novinar Rob Simone otkrio je kako su ga ovi slučajevi nadahnuli da veruje da su plovila žrtva zločina na morima.

“Piratstvo postoji otprilike otkad brodovi plove, na otvorenom moru, tu je svaki čovek za sebe”.

„To je deo uzbuđenja, ali je takođe deo opasnosti”.

„Neki od ovih brodova možda su nalet

eli na neke prilično gadne gusare”.

“Njihovi su brodovi mogli biti opljačkani, a njihova posada prodata u ropstvo ili još gore, bačena sa strane”, kaže on.

Ideju je razvila Sarah Not, vanredna profesorka na odseku za istoriju Univerziteta u Indijani.

„Oko ključeva na Floridi, a naročito unutar Bermudskog trougla, proteste su plovile oko ovog područja jer je to direktno trgovinskim putem od Južne Amerike, Latinske Amerike, pa sve do Evrope”.

“Najčešći gusari u toj oblasti bili su Crnobradi, o kome svi znaju, Kaliko Džek i takođe Blek Sizar”.

Kurir

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime