NEMAČKA NA NOGAMA! VIŠE OD 100 POLICAJACA JURI BESKUĆNIKA PO ŠUMI: Uzeo im oružje, a još ima i luk i strelu! (VIDEO)

0

U scenama koje podsećaju na film „Rambo“, nemačka policija juri beskućnika koji se krije u šumi, nosi borbenu opremu i, između ostalog, naoružan je lukom i strelom.

Blizu 100 policajaca patrolira šumom uz pomoć specijalnih snaga, helikoptera i policijskih pasa, dok je potraga u ponedeljak ušla u drugi dan.

Policija u Openauu, na jugozapadu Nemačke, upozorila je lokalno stanovništvo da ostane kod kuće. Objavljena je i fotografija 31-godišnjeg muškarca, koji ima luk, strelu, nož i najmanje jedan pištolj. Policiji je poznat po ranijim prekršajima, uključujući ilegalno posedovanje vatrenog oružja.

Vlasti nisu imenovale osumnjičenog, ali ga je Bild identifikovao ga je kao Iva Rauša (Yves Rausch), objavivši njegovu fotografiju u vojnoj odeći. Policija je saopštila da je u nedelju obaveštena da se „sumnjivi muškarac kreće oko kolibe u šumi“.

Četiri službenika, koji su upućeni na mesto događaja, potvrdili su da je osumnjičeni isprva sarađivao nakon što su mu prišli. Međutim, tada im je, iznenada, zapretio vatrenim oružjem, ne ostavljajući im „vremena da reaguju“.

Naterao je policajce da predaju oružje pre nego što je pobegao, a verovatno je uzeo i policijsko naoružanje. Bild navodi da je Rauš živeo tri godine u blizini pre nego što je deložiran iz kuće jer nije plaćao najamninu. Radio je na železnici, kao i na golf terenu, rekao je njegov bivši komšija ga je opisao kao „ne laku osobu“.

Razno oružje i kanisteri benzina pronađeni su u njegovom stanu nakon što su ga deložirali, kao i mala streljana na tavanu. Muškarac je potom neko vreme živeo u svom automobilu pre nego što je ušao u kolibu na ivici šume.

Kako se navodi, proveo je neko vreme u zatvoru jer je strelom gađao svoju devojku. Portparol policije je rekao da ovaj muškarac ima psihičke probleme i da mu ne treba prilaziti.

Policijsko oružje bili su poluautomatski pištolji koji mogu imati do 16 metaka, što znači da bi mogao da ima još dodatna 64 metka na raspolaganju.

Kurir.rs/Bild.de/Avaz.ba Foto: Youtube/Bilde

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime