NEŠTO SE DOGAĐA IZA KULISA U NEMAČKOJ: Glavna tema je Angela Merkel i njen ostanak na ČELU DRŽAVE

0

Za razliku od mnogih političara u nemačkoj vladi, ministar unutrašnjih poslova i bivši premijer Bavarske Horst Zehofer, u poslednje vreme nije se oglašavao povodom pandemije korona virusa, ali je u Berlinu dao nekoliko zanimljivih izjava listu „Bild am zontag“.

– Televizijski studio mi ne služi kao dnevna soba. Pojavljujem se samo kada nešto imam da kažem – rekao je političar iz nemačke Hrišćansko-socijalne unije (CSU), dodavši da se ponaša obazrivo od početka pandemije.

Sedamdesetogodišnji političar je, međutim, iskoristio priliku da pohvali nemačku kancelarku Angelu Merkel (Hrišćansko-demokratska unija, CDU) zbog ophođenja u krizi:

– U ovom trenutku, ona veoma čvrsto vodi Nemačku kroz krizu. Možemo biti srećni što u ovakvoj situaciji imamo takvu kancelarku da nam vodi zemlju – rekao je Zehofer.

Dok se unutar Unije, ali i javno, raspravlja o mogućim naslednicima 65-godišnje nemačke kancelarke, Zehofer je pustio u opticaj još jednu mogućnost, naime, da će se Merkelova možda ipak kandidovati na izborima za Bundestag u jesen 2021, prenosi portal “Merkur”.

– Ne mogu da poreknem da sam o toj ideji često slušao u poslednje vreme – rekao je Zehofer, dodavši da se iza kulisa raspravlja o mogućem petom mandatu Angele Merkel.

Kurir.rs/Blic

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime