Nestorović daje savet – ove biljke pomažu u borbi protiv raka

0
Foto: Printscreen

U daljem tekstu, dr Nestorović piše o Pol Gerhardu Segeru.

Prof. dr Branimir Nestorović ponovo je aktivan sa svojim blogovima, a najnoviji tekst je objavio sa naslovom „Maria Treben ili priča o lečenju karcinoma lekovitim biljkama“.

Maria Treben, Austrijanka je lansirala brojne biljne preparate, a najpoznatija je po „švedskoj gorčici“ (pre dvadesetak godina popularna i kod nas) u lečenju karcinoma, počinje Nestorović.

U daljem tekstu, dr Nestorović piše o Pol Gerhardu Segeru.

– Seeger je smatrao da su psihički faktori (hroničan stres, depresija, konflikti, seksualne disfunkcije itd) direktan uzrok carcinoma.

Na osnovu svojih radova, professor Seeger je 1965. predložio plan prevencije i lečenja tumora u 10 koraka:

Faza 1. Uklanjanje štetnih uticaja

Faza 2. Detoksikacija tela.

Faza 3. Normalizacija crevne flore.

Faza 4. Aktivacija citohrom oksidaze davanjem antioksidanasa

Faza 5. Aktivacija imunog sistema čoveka.

Faza 6. Desenzitizacija (smanjivanje preosetljivosti organizma)

Faza 7. Citoplazmatska terapija sa aktivacijom antitela

Faza 8. Inhibicija glikolize (razlaganja glukoze bez kiseonika)

Faza 9. Izmene u ishrani.

Faza 10. Potpora srcu i cirkulatornom sistemu.

Mnogo toga je danas već od ovoga potvrđeno, pogledaje samo normalizaciju flore, pola veka pre pronalaska probiotika. Za aktivaciju citohrom oksidaze Seger je predlagao vitamin A i betacijanin (sastojak soka cvekle). Cvekla je takođe odlična za uklanjanje teških metala iz organizma, jednog od uzroka oštećenja enzima – kaže Nestorović.

On dodaje da Seger podržava ulogu brojnih biljaka u lečenju karcinoma, nabrajajući njihovu sposobnost da primaju jone vodonika koji nastaju glikolizom u tumorima.

– To su antocijanidini – cijanidin, delfinidin, pelargonidin, mirtilin, malvidin, flavoni – kvercetin, rutin i drugi.

– Pronalazi da se nalaze u biljkama preporučenim od strane Marije Treben, “Apoteka data od Boga”. To su neven, hajdučka trava, kopriva, bokvica, crni slez, trava priljepača, biljka preslica i još neke. U komentaru na lečenje ovim biljkama, on kaže da “kritička biohemijska analiza pokazuje da su naši preci imali sačuvan osećaj razuma i praktičnosti, bili oni travari, pastiri ili šumari, da pravilno zaključe lekovita svojstva biljaka”. Ovde bih dodao recept dr Seegela sa početka XX veka za karcinom želuca, čaj od kore hrasta. Rezultati su često odlični – napisao je dr Nestorović.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime