NEVEROVATNO! RUSIJA UPALA U UKRAJINSKU ZAMKU?!

0
Foto: Screenshot Twiter

U subotu je Prigožin proglasio pobedu u Bahmutu, objavljujući da su njegove trupe preuzele punu kontrolu nad gradom.

– Grupa Vagner će se sledeće nedelje suočiti sa katastrofom u Ukrajini jer su njihove snage opkoljene ukrajinskim borcima u Bahmutu – kaže penzionisani general američke vojske Mark Hertling.

Grupa Vagner, koju je osnovao biznismen Jevgenij Prigožin, borila se zajedno sa ruskim trupama u Bahmutu u nadi da će Putinu dati simboličnu pobedu posle meseci stagnacije. Ali meseci intenzivnih, krvavih borbi za Bahmut dali su neubedljive rezultate i za Rusiju i za Ukrajinu.

U subotu je Prigožin proglasio pobedu u Bahmutu, objavljujući da su njegove trupe preuzele punu kontrolu nad gradom. Međutim, Ukrajina je odbacila tu tvrdnju, insistirajući da su u gradu bile teške borbe i da njene snage i dalje kontrolišu ključne aspekte toga.

Ukrajina je u nedelju objavila novosti o Bahmutu, gde je Oleksandr Sirski, komandant ukrajinskih kopnenih snaga, rekao da se ukrajinske trupe približavaju „ciljanom području“ grada.

Hertling, koji je služio kao komandant vojske Sjedinjenih Država u Evropi i Sedme armije, odgovorio je na najnoviji ukrajinski izveštaj upozorenjem za Prigožina.

– Kao što su mnogi od nas više puta rekli, Prigožin nije profesionalni vojnik, a nisu ni njegovi vojnici – napisao je on na Tviteru.

– Čestitam, Jevgenije, postavili ste Vagnerovu zastavu u centar grada. I… opkoljeni ste. –

On je dodao da nedavni razvoj događaja dolazi nakon „5 meseci katastrofe“ za Prigožinove snage i da veruje da će se to nastaviti i naredne nedelje dok Ukrajina i Vagner nastave da se bore za kontrolu nad Bahmutom.

Izvor: Republika.rs

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime