NEVEROVATNO! UKRAJINCI ZABOLI NOŽ U LEŽA SRBIJI?!

0
Foto: Skrinšot Jutjub

Zvanični Kijev nastavlja ničim izazvano neprijateljstvo prema Srbiji, pošto su sramno bili uzdržavani od glasanja za aplikaciju lažne države Kosovo u Savetu Evrope, čime su udarili šamar našoj zemlji koja je principejelno podržavala njihov teritorijalni integritet u svim međunarodnim forumima.

Glavni protagonista nove ukrajinske bruke je Vasilj Kirilič, njihov ambasador u Hrvatskoj, koji je na godišnjicu zločinačke hrvatske akcije „Bljesak“, u kojoj je iz Zapadne Slavonije za samo 36 sati proterano 36.000, a ubijeno 283 Srba, na svom tviter nalogu napisao:

– Hrvatska slavi operaciju „Bljesak“, tokom koje je pre 28 godina oslobodila deo teritorije od velikosrpskog agresora. Operacija „Bljesak“ bila je preteča operacije „Oluja“, kojom je obeležena pobeda hrvatske u otadžbinskom ratu 1991- 1995.

Ovo nije prvi put Kiriliču da pravi neutemeljene, ali svakako pakosne paralele, između rata u Ukrajini I Hrvatskoj devedesetih godina prošlog veka. Tako je ne tako davno, gostujući u Dnevniku HTV-a rekao da je život svakog Ukrajinca usmeren na odbranu svoje zemlje.

– Svi rade na tome da se Ukrajina odbrani. Snažni smo duhom i uvereni da ćemo obraniti Ukrajinu. Hrvatska je prošla slično razdoblje, vi ste lekcija za nas. Neprijatelj pokušava ds oduzme od Ukrajinaca struju, kad ne uspeva ništa na frontu, da uništi temelj života, ali nije uspeo. Mi smo jaki. Ukrajinci su ratnici svetla. Navikli smo i imamo način kako da odbranimo svoju državu – kazao je tada Kirilič.

Spomenuo je i stradanja u ukrajinskim gradovima uz sumanutu kopču sa Vukovarom.

– Kad govorim Buča, mislim na Vukovar. To je grad mučenik i svedok ovog genocida protiv čovečanstva – kazala ne njegova ekselencija, iako ni jedna presuda Haškog suda operacije u Vukovaru, jedine regularne formacije u državi, a to je bila JNA, nije tretirala kao genocid.

Izvor: ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime