NIJE ŠALA, VEĆ UPOZORENJE! Kako je blizak saradnik PUTINA samo jednom rečenicom UPLAŠIO AMERIKU: Da, to je bila pretnja!

0

Direktor ruske svemirske agencije „Roskosmos“ Dmitrij Rogozin rekao je da je njegova izjava 2014. godine da će, ukoliko ruskoj raketno-svemirskoj industriji budu uvedene sankcije, Sjedinjene Američke Države leteti u svemir uz pomoć tramboline, predstavljala upozorenje, a ne šalu.

Rogozin je istakao da je tada postojala realna opasnost koja je industriju spasila od sankcija.

„Godine 2014. postojala je realna pretnja uvođenja sankcija našoj svemirskoj industriji. Ja sam ih na ovaj način upozorio. I to je uspelo. S naše strane to nije bila šala, već stvarna pretnja. I oni su je čuli“, odgovorio je Rogozin na Tviteru na pitanje korisnika mreže.

Rogozin je, takođe, čestitao šefu agenciji NASA Džimu Brajdenstinu na uspešnom lansiranju broda i spajanju sa Međunarodnom svemirskom stanicom.

​On je dodao da mu se svidela šala Ilona Maska i rekao da se raduje daljoj saradnji sa američkim svemirskim kompanijama.

Sjedinjene Američke Države lansirale su u orbitu svemirski brod „Kru Dragon“ sa dva astronauta. Ilon Maks, direktor američke svemirske kompanije „SpejsIks“ koja je u subotu izvela probno lansiranje broda, našalio se da trambolina radi.

Kurir.rs/Sputnjik

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime