NIKADA SE NEĆU PREDATI: Donald Tramp u Džordžiji rekao koja je poslednja linija odbrane (VIDEO)

0

Američki predsednik Donald Tramp poručio je na mitingu u Džordžiji da se nikada neće predati i da drugi krug izbora u toj saveznoj državi za Senat predstavlja poslednju liniju odbrane.

Tramp je ponovio tvrdnje o izbornim prevarama, navodeći da će demokrate pokušati to ponovo da urade 5. januara, kada će se u Džordžiji glasati za dva mesta u Senatu.

On je pozvao pristalice da glasaju za republikanske senatore, dodajući da će, ukoliko to ne učine „pobediti socijalisti i komunisti“.

„Nikada, ali nikada se nećemo predati“, istakao je Tramp, dok su okupljeni uzvikivali: „Zaustavite krađu“.

Tramp, takođe, tvrdi da je osvojio više od 74 miliona glasova na predsedničkim izborima što je, prema njegovim rečima, više nego dovoljno za pobedu.

​„Pobedili smo u Džordžiji, Ohaju, Floridi, na mnogim mestima…Pobeđujemo na ovim izborima“, rekao je Tramp.

Tramp je izjavio i da će demokrate pokušati da ukradu i dva važna mesta u Senatu za koje je istakao da predstavljaju „poslednju liniju odbrane za spas Amerike“.

Američki predsednik je rekao da je guverner Džordžije, republikanac Brajan Kemp, mogao da zaustavi navodne prevare na novembarskim izborima, ali da se povukao.

Demokrate, naveo je Tramp, pokušavaju da zastraše one koji dovode u pitanje njihove navode.

„Onda vas nazivaju lošim Amerikancima, da ne volite svoju zemlju. Oni su ti koji ne vole našu zemlju! Oni vas teraju da se povučete. To su učinili i vašem guverneru, trebalo bi da ga je stid“, kazao je Tramp.

​Uoči mitinga, Tramp je zatražio od guvernera Džordžije da sazove specijalno zasedanje državnog parlamenta na kome bi se razmatralo pitanje rezultata predsedničkih izbora.

U poruci Kempu objavljenoj na Tviteru Tramp je naveo da ti rezultati nisu zvanično verifikovani.

​„Vaš narod odbija da učini to što vi tražite od njega. Šta krijete? Najmanje što možete da učinite jeste da odmah sazovete specijalno zasedanje državnog parlamenta. To možete da učinite lako i odmah“, poručio je Tramp guverneru Džordžije.

Ovo je bio prvi miting Trampa od predsedničkih izbora, 3. novembra, a u Džordžiju je došao da bi pomogao u kampanji dvoje republikanskih senatora iz te države da zadrže svoja mesta u Senatu.

​Za Senat se bore dvoje republikanskih kandidata, Dejvid Perdju i Keli Lefler, a protivnici iz redova demokrata su im Džon Osof i Rafael Vornok.

Republikanskoj partiji je, naime, potrebno još jedno mesto da bi sačuvala većinu u Senatu.

Kurir.rs/Sputnjik

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime