Nole emotivno pričao o Kosovskom boju, pa ozbiljno kritikovao udžbenik za 6. razred istorije

0
Novak Đoković, Foto: Starsport©

Novak Đoković je već nekoliko puta obelodanio da ga posebno zanima alternativna istorija Srba, a izneo je i zanimljivo viđenje udžbenika za istoriju, posebno za 6. razred.

Najbolji teniser sveta je govorio o izdanjima koja trenutno čita, a jedan od gledalaca se u komentarima uključio spomenuvši Vinču, pa je Đoković napravio malu digresiju.

blob:https://www.telegraf.rs/3b67b736-ed65-4373-acab-5ba7b1cf9249

– Vinča, nego šta, Lepenski Vir. To je neverovatno, to mi je čudno. Šesti razred osnovne škole, istorija, od 100 stranica, desetak nepunih strana o Vinči i Lepenskom Viru. Malo je čudno da se više uči o Rimu i njihovoj imperiji, antičkoj Grčkoj, nego o starosedeocima Balkana, na kom se mi nalazimo – rekao je Đoković.

– Ljudi u Podunavlju i ta plemena su najstariji u Evropi po ovim piscima, u nekoj zabeleženoj istoriji Evrope. Najstariji arheološki predmeti su oko 10.000 godina stari, nalaze se u Vinči – dodao je Đoković.

Inače, on je ironično odgovorio na kritike zbog komentara na račun vakcine protiv korona virusa, a posebno je pozdravio sve koji se bore za istinu o srpskoj istoriji.

https://www.telegraf.rs/sport/showtime/3181887-nole-emotivno-pricao-o-kosovskom-boju-pa-ozbiljno-kritikovao-udzbenik-za-6-razred-istorije

Telegraf

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime