NOVA PROGNOZA ČUVENOG DR TIODOROVIĆA: Drugi talas korone krajem godine, a bilo bi idealno da se desi OVO

0

Tiodorović je izjavio da prvi talas epidemije još traje i da smanjenje broja obolelih na manje od 10 dnevno neće biti lako ostvarivo

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da se drugi talas epidemije korona virusa očekuje krajem godine, ali da će u međuvremenu biti sporadičnih slučajeva pri čemu bi „bilo idealno“ da broj novih infekcija na dnevnom nivou padne ispod deset.

Tiodorović je izjavio da prvi talas epidemije još traje i da smanjenje broja obolelih na manje od 10 dnevno neće biti lako ostvarivo.

On je trenutnu epidemiološku situaciju u Srbiji ocenio da je bolja nego nego u prvim mesecima epidemije jer je manje ljudi na bolničkom lečenju i smanjuje se broj onih na respiratorima a otpuštenih pacijenata je više nego primljenih.

– Međutim još nismo spali ispod 100, zato je veoma problematično dati neku preciznu ocenu. Moram da skrenem pažnju ljudima koji će se vratiti sa godišnjih odmora, koji se vraćaju s mora, jezera, planina, banja, jer postavlja se pitanje jesu li se svi oni, kao i oni koje su sretali tamo, pridržavali mera – rekao je Tiodorović.

Tiodorović je najavio da će Vladin Krizni štab za borbu protiv epidemije korona virusa, čiji je i on član, u cilju popuštanja mera uvedenih zbog epidemije „najverovatnije u toku nedelje odlučivati i o sportu“.

Espreso, BETA

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime