Novače, čekaj me, ja sigurno (ne)ću doći

0
Foto: Screenshot Youtube

Još jedna (ne)prospavana noć i kreće avantura, moj prvi službeni put

– Nikada više ne planiram. Ja samo živim ovaj život. Ponekad kako želim, ponekad kako moram. Sitnice mi boje život. Sitnice su sreća. Zato ja volim male stvari. I velike torbe. Svuda ih sa sobom nosim, jer sebi dugujem još poneku šetnju između očekivanog i neplaniranog – rekao je Ivo Andrić. Očekivao sam da će mi firma odobriti put u Malagu, zagolicao mi je maštu urednik još pre dva meseca, ali nisam ništa planirao. Planirati – reč je koju ne podnosim, ne koristim je u vokabularu. Naš narod kaže „dok ti praviš planove, Bog ti se smeje“.

Nobelovac Andrić voleo je male stvari i velike torbe, sitnice su mu bojile život. Ja ću na sedmodnevni put u Malagu morati da ponesem malu torbu, tačnije ručni prtljag. Iako bi to mnoge frustriralo, mene raduje. Nikada nisam voleo da nosim mnogo stvari, kada bih mogao, uvek bih išao sa rukama u džepovima. Na sav stres oko puta, samo mi još treba da mislim da li ću izgubiti torbu.

Posle brojnih peripetija, u poslednjem trentuku je odlučeno da ipak idem na završni turnir Dejvis kupa. Sedam dana pred početak takmičenja javljeno mi je da je sve regulisano, dan kasnije stiže informacija da se putovanje obustavlja, da bi mi onda u minut do 12 urednik ipak poslao poruku – Mare, ipak ideš u Španiju, spremaj se. U šali rekoh da sam se u Malagu plasirao baš kao i Nole u polufinale Završnog mastersa u Torinu. Situacija se menjala iz časa u čas. I posle se pitate zašto nikada ništa ne planiram? Jedan dan sam video sebe kako iz neposredne blizine gledam četu Viktora Troickog dok osvaja „salataru“, drugi sam pak tešio sebe govoreći da je bolje što ne idem, jer će naši tobože odmah da ispadnu, da bi potom sastvljao pitanja koja bih postavljao Đokoviću…

Istini za volju, uz dužno poštovanje prema ostalim teniserima iz reprezentacije Srbije, teško da bi mi firma dala zeleno svetlo da Novak Đoković nije toliko motivisan da se ponovo naša zemlja popne na vrh sveta.

Kocka je bačena, sada sam ja na potezu.

Osećanja su mi pomešana, kroz glavu mi prolazi milion pitanja, prepliću se različiti scenariji. Ponosan i zabrinut, presrećan i uplašen, uzbuđen i zamišljen. Kako ću se snaći na aerodromu? Da li će sa letom biti u sve u redu? Hoću li pronaći smeštaj? Hoću li uraditi ono što se od mene očekuje, da li će urednik biti zadovoljan? Kako ću se vratiti kući?

Negde u drugoj godini studiranja na Fakultetu političkih nauka, sa drugarima sam pričao kako mi je san da izveštavam sa najvećih teniskih turnira. Novak Đoković je kao mali pravio vimbldonski pehar i zamišljao da će jednog dana postati najbolji na svetu, a ja sam još u srednjoškolskim danima pisao neke vrste priča o njemu. Kada sam doneo odluku da upišem novinarsto na FPN, postavio sam sebi cilj, da uradim intervju sa Đokovićem. Prolazio sam kroz uspone i padove tokom studija i na poslu, čak i kada bih bio rezigniran i govorio kako ja nisam za ovaj posao, kako treba da odustanem od svega, setio bih se zbog čega sam uopšte poželeo da se bavim novinarstvom. Verovao sam i još uvek verujem da ću jednoga dana, ne znam kog, ostvariti cilj.

Jedan deo dečačkih snova počeo je da se ostvaruje, a susret sa Novakom bio bi samo šlag na torti.

Mada, imajući u vidu kako se situacija menja gotovo iz minuta u minut, pitanje je hoću li uopšte stići do Malage, možda mi opet zafali famozni jedan papir ili sam pogrešno uneo neki podatak.

Novače, čekaj me, ja sigurno (ne)ću doći!

Izvor: sport.alo.rs

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime