NOVI HAOS U CRNOJ GORI! Ako pošaljete vojsku na Kosovo očekujte posledice

0

Predsednik Odbora za bezbednost i odbranu Milan Knežević rekao je da Demokratski front neće podržati odlazak crnogorskih vojnika na Kosovo i Metohiju i da će se, ukoliko budu doneli takvu odluku, sa interpelacijom suočiti ministarka odbrane Olivera Injac i premijer Zdravko Krivokapić.

– Mi smo glasove 30. avgusta dobili na jasnim ideološkim i izbornim pozicijama koje štite duhovni, istorijski i nacionalni identitet srpskog i crnogorskog naroda i veze između Crne Gore i Srbije. Vi radite kako mislite da treba. Do kad će to biti-procenićemo, ali ukoliko budete odlučili da šaljete crnogorske vojnike na KiM, imaćete najmanje interpelaciju od DF-a, a podršku nikako – rekao je Knežević.

Injac je pre toga pojasnila da je stupanjem na dužnost zatekla predlog koji je išao prema Savetu za odbranu i bezbednost za učešće u misiji KFOR-a.

Ona je kazala da se na prvom sastanku Saveta 19.januara nije raspravljalo o tom predlogu iz više razloga, a neki od njih su da nije usvojen ni program ni budžet i da za tako kratak period nije bila ni usklađena politika Vlade i Ministarstva.

Injac je kazala da su trenutno dva mesta u misiji, od kojih je jedno profesionalno vojno lice, a drugo je civil.

Poslanik SDP-a Raško Konjević je od ministarke tražio da saopšti svoj lični stav o tome ili koji će stav zastupati na Savetu za odbranu i bezbednost.

Poslanik Demokrata Dragan Krapović je rekao da će svi imati svoj stav o tome kad to dođe na dnevni red:

– Ovo danas je pokušaj političke manipulacije i pokušaj dezavuisanja dnevnog reda.

Konjević je kazao da nije riječ o manipulaciji, već da je tema vezana za rad Odbora:

– Mi pričamo o budžetu koji tretira tu materiju, imamo pravo na različite političke stavove…ali imamo suvereno pravo da člana Vlade pitamo šta o nekoj temi misli. Kad ministar nema jasan stav o nekoj temi, verujte, jasnijeg stava nema – kazao je Konjević.

Injac je zahvalila poslanicima na raspravi i kazala da sledi velika diskusija o ovoj i drugim temama:

– Ne znamo gde će ko biti, ali u svakom slučaju želim sreću Crnoj Gori i moj prioritetni cilj kada sam se javila je bio da razjasnimo zbog javnosti… da je nešto krenulo prema Savetu, ali da nije više tema Saveta za ovu godinu.

Knežević je odgovorio da “gde će ko biti, to samo Gospod zna”:

– Ali, da ne prejudiciramo mi obični smrtnici u ovom trošnom vremenu u kojem bitišemo.

Izvor: ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime