Novinari napadnuti u programu uživo ispred Bele kuće: Policajac udario snimatelja pesnicom

0

Kamerman Kanala 7 Tim Majers i reporterka Amelija Brejs napadnuti su dok su pokušavali da pobegnu. Policija, pod punom opremom, sklanjala je dmonstrante sa ulice

Dvoje novinara iz Australije napadnuti su i to uživo u programu tokom protesta ispred Bele kuće u Vašingtonu u ponedeljak. Incident je snimljen, a na snimku se vidi kako policajac udara kamermana.

Kamerman Kanala 7 Tim Majers i reporterka Amelija Brejs napadnuti su dok su pokušavali da pobegnu. Policija, pod punom opremom, sklanjala je dmonstrante sa ulice.

Snimak se proširio na društvenim mrežama, pa je reagovao i premijer Australije Skot Morison koji je naredio australijskoj ambasadi da istraži incident.

Da podsetimo, u SAD danima traju neredi zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda koji je preminuo tokom brutalnog hapšenja u Mineapolisu.

Na tim protestima napadnuto je nekoliko novinara. U petak je reporter CNN Omar Himenez uhapšen uživo u programo, a fotograf Linda Tirado je pogođena gumenim metkom u levo oko. Reporterka u Luizijani pogođena je suzavcem takođe u programu.

(Telegraf.rs)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime