OD DANAS PRIJAVE ZA NOVU POMOĆ DRŽAVE: Ovo su svi uslovi, dobija se do 5.000 evra

0
Foto: Screenshot Youtube

Da biste dobili ovu pomoć države potrebno je da prođete 6 koraka

Od danas Ministarstvu zaštite životne sredine možete da podnesete zahtev za kupovinu električnih vozila uz pomoć subvencija države.

Konkurs će trajati do 31. oktobra ove godine, a pomoć države od 250 do 5.000 evra mogu da dobiju i građani, kao i preduzetnici i kompanije.

Za ovogodišnji program pomoći države pri kupovini vozila na električni pogon planirano je izdvajanje 1,45 miliona evra, što je 170 miliona dinara. Kod pojedinačnih prijava iznos novca koji dobijate zavisi od tipa vozila koje želite da kupite, i to:

Za mopede i tricikle podrška iznosi 250 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Za kupovinu električnih motocikala, teških tricikala i četvorocikala iznos je 500 evra

Dok za putnička vozila sa najviše 9 mesta za sedenje i teretna vozila čija najveća dozvoljena masa ne prelazi 3,5 tone može da se računa na subvenciju od 5.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Novina u Uredbi je da je za ovu godinu, za razliku od prethodnih, pripisano subvencionisanje nabavke isključivo električnih automobila.

Za razliku od prošlih godina, ove godine subvencionisaćemo kupovinu isključivo električnih vozila. Ova odluka je posledica politike Vlade Republike Srbije koju sprovodimo moja koleginica Irena Vujović i ja, koja podrazumeva promociju i podršku električnim vozilima, objavio je Goran Vesić na Fejsbuk profilu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Ministarstvo ZŽS (@ministarstvozzs)

Kako da se prijavim za ovu pomoć države?

Da biste dobili ovu pomoć države potrebno je da prođete 6 koraka. Kako navode iz Ministarstva za zaštitu životne sredine, zahtev se podnosi lično na pisarnici, ili poštom.

Ukoliko je dokumentacija kompletna, izdaje se rešenje o dodeli subvencija i ono će biti predato prodavcu vozila ili lizing kući. Preko lizinga je potrebno doneti tri dokumenta, a takođe i preko auto-kuće.

(Espreso / Blic / Nikola Vojnović / Prenela: A.P)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime