OD OVOGA SE MERKELOVA NEĆE OPORAVITI: Korona uzdrmala najjaču ekonomiju EU, sledi CUNAMI BANKROTSTAVA (VIDEO)

0

Angeli Merkel je nanet jak udarac nakon što je ekonomski stručnjak upozorio da je pet miliona Nemaca u riziku od nezaposlenosti usled talasa bankrota zbog krize koronavirusa.

Najveća ekonomija EU priprema se za ekonomski pad, pošto je menadžment konsultantske kompanije Roland Berger rekao da će milioni ostati bez posla. Dok je u anketi od 7.000 nemačkih kompanija Minhenskog instituta Ifo utvrđeno da petina (21 odsto) smatra da je njihovo postojanje ugroženo zbog krize coronavirusa.

Lider Slobodne demokratske stranke Kristijan Lindner rekao je da je koronavirusna kriza delovala poput “akceleratora vatre” na ekonomske probleme Nemačke, rekavši: “U vrlo smo kritičnoj situaciji”.

U međuvremenu, istraživanje je pokazalo da su turističke agencije i turistički operateri u Nemačkoj zabrinuti za svoju budućnost, a 85 procenata je reklo da je njihovo postojanje ugroženo.

Tako se 76 odsto hotelijera boji za svoju kompaniju.

Međutim, to je dobra vest za hemijsku industriju, sa samo šest procenata kompanija zabrinuto za svoju budućnost, a samo dva procenta u građevinskoj industriji.

Ekonomski stručnjaci upozorili su na „talas nesolventnosti“ u narednim mesecima.

Roland Berger upozorio je na dugotrajnu štetu nemačkoj ekonomiji, govoreći za BILD: „Postoji rizik da ćemo imati između četiri i pet miliona nezaposlenih”.

„Ako pab sa tri konobara bankrotira, biće tri nezaposlena koji će se dugo nalaziti u statistici”.

“Zato što ovo nisu poslovi koji će biti obnovljeni prekosutra.”

Nacija Angele Merkel već je videla da pandemija koronavirusa košta više hiljada radnih mesta.

Kurir.rs/Express.co.uk Foto:EPA

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime