Organizatori Parade ponosa: To su sve laži! Vi nas iskorišćavate (FOTO)

0

U subotu je održana velika parada u okviru Evroprajda, koji su organizatori nazvali istorijskim događajem, međutim, pojedine scene sa šetnje bacile su senku na pobedu LGBT zajednice u Srbiji.

Po društvenim mrežama šire se fotografije u kojima, između ostalog, oskudno odevena osoba sugestivno pozira ispred Crkve Svetog Marka, kao i ispred tzv. gej Isusa.

Nisu izostali komentari kojima se LGBT zajednica naziva „bolesnom“, pored drugih krajnje diskriminatornih izraza, zbog odluke da pojedinci učestvuju u šetnji na ovakav način, i te slike koriste se masovno na društvenim mrežama za diskreditovanje kako Prajda, tako i pripadnika LGBT zajednice.

Organizatori su objavili saopštenje nakon pisanja pojedinih medija.

„Beograd prajd ne podržava bilo koji vid ponašanja tokom Prajd šetnje i koncerata koji nije u skladu sa prethodno izdatim upustvima i zakonima Republike Srbije“, navode, te nastavljaju:

„Žao nam je ukoliko je došlo do povrede religijskih i nacionalnih osećanja, nećemo dozvoliti da pojedinačni slučajevi zasene istorijsku važnost jučerašnjeg Europride-a, ujedno i najmasovnijeg Prajda u našoj zemlji do sada“, zaključili su.

Stupili smo u kontakt sa organizatorima da nam obrazlože od čega tačno se ograđuju u ovom saopštenju.

„Ovo se konkretno odnosi na fotografije pojedinih učesnika Prajda koje prenose pojedini portali i desničarske grupacije, a koje se zloupotrebljavaju kako bi se diskreditovala suštinska poruka koju je subotnji skup poslao“, navode nam iz organizacije Beogradskog Prajda.

Dodali su da policija snosi deo odgovornosti za događaje u subotu.

„Nismo imali gejtove, te nismo mogli da imamo adekvatan ulaz na kojem bi naša uputstva mogla da budu uvažena“, poručili su nam iz organizacije.

B92.NET

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime