OTIMANJE OKO ZASTAVE U UN Britanski predstavnik stao na stranu Albanaca: Šta hoćete vi Rusi, imate neki problem?! – Posle ovih reči prenos uživo je prekinut!

0
Sednica Saveta bezbednosti UN o Kosovu, Foto: Printscreen

Britanski predstavnik u UN stao je otovoreno na stranu Albanaca nakon što je ruski član zatražio da delegacija Prištine skloni zastavu svoje lažne države.

Zvaničnik Velike Britanije ušao je odmah u klinč sa izaslanikom Moskve.

On je tvrdio da sednica nije zvanični sastanak Saveta bezbednosti na kojoj se primenjuju ta pravila i dodao da je na poslednjem sastanku bila ista pozadina kao danas zbog čega, kako je rekao, “ne vidi razlog” da se od predstavnice Prištine traži da promeni pozadinu na kojoj je kosovska zastava

– Ne vidim nikakav razlog da se skloni zastava Kosova. Ne znam kakav problem imate vi Rusi?! – upitao je Britanac.

Nakon ovih reči, prenos sednice uživo je prekinut, a predstavnici zemalja učesnica su pozvani na konsultacije iz zatvorenih vrata.

Podsetimo, prethodno je predstavnik Rusije Dimitrij Poljanski zatražio da predstavnica Prištine promeni ili ukloni zastavu tzv. Kosova jer, kako je naglasio, tzv. Kosovo nije opštepriznata država.

“To je teritorija i osam članica Saveta bezbednosti UN ne priznaje Kosovo kao državu”, naglasio je Poljanski.

On je dodao da je Rusija nije protiv učešća predstavnika Kosova na sastanku i skrenuo pažnju članica da predstavnica Prištine sedi ispred oznaka tzv. Kosova.

Poljanski je zatražio da predstavnica tzv. Kosova “promeni pozadinu ili ukloni zastavu” kako bi se nastavila sednica, nakon čega se za reč javio predstavnik Ujedinjenog Kraljevstva.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime