OTIŠLA JE LJUDSKA GROMADA, PONOS SRBIJE: Saborci se oprostili od Nedžada, tragično preminulog heroja sa Košara

0

Iznenadna smrt ratnog heroja sa Košara Nedžada Bilalovića (42), koji je u noći između petka i subote iz još nepoznatih razloga sebi oduzeo život, uznemirila je i šokirala brojne njegove sugrađane, a posebno saborce iz teških ratnih sukoba na Kosmetu 1999. godine.

Društvene mreže su okupirane porukama saučešća, tuge i bola njegovih rođaka, prijatelja, komšija, saboraca, koji iskreno žale i opraštaju se od prerano preminulog Nedžada.

– Ne mogu da dođem sebi od šoka. Otišla je jedna ljudska gromada, prijatelj kakav se samo poželeti može – priča Ivica Lazić iz Kruševca, Nedžadov ratni komandir na Kosmetu, a potom i iskreni, dugogodišnji prijatelj.

Prema njegovim rečima, Bilalović je kao redovni vojnik septembarske klase 1998. obuku završio u Valjevu, nakon čega je u martu 1999. prekomandovan u Peć.

– Kao pripadnik Drugog motorizovanog bataljona 125. motorizovane brigade zajedno sa ratnim drugovima Aleksandrom Radakovićem, Zaimom Berišom, Ivanom Erdoglijom, Radojem Radenkovićem, Skoletom Skolsom, Ivicom Mašićem, Draganom Milenkovićem, Lacika Bertom i Bobanom Milenkovićem obavljao je zadatke na teritoriji Peći, a potom od aprila i na području karaule Košare. Ova ekipa je tu i sačekala kraj rata hrabro izdržavši sve nalete terorista potpomognute NATO – priseća se Lazić, koji danas nosi čin zastavnika prve klase.

– Ovi ljudi su životom branili Srbiju!

Drugari iz rata na Kosmetu nastavili su druženje, ne samo na okupljanjima ratnih veterana sa Košara, već kao pravi porodični prijatelji.

– Redovno smo se posećivali, družili, zajedno proživljavali lepe i ružne trenutke. Nedavno sam bio kod njega u porodičnoj poslastičarnici, čuvenoj u Kraljevu – kaže Lazić.

– Od supruge se Nedžad razveo, a iza sebe je ostavio kćerkice, sada srednjoškolke Azru i Hanu.

Sahrana posmrtnih ostataka Nedžada Bilalovića održana je na novom gradskom groblju u Kraljevu.

– Otišao je jedan od nas, hrabar, pošten i odan čovek, rečju, heroj! Ponos svoje zemlje i naroda! Ispratićemo ga na njegovom poslednjem maršu ka nezaboravu – kaže Vojislav Vukašinović, predsednik Udruženja ratnih i vojnih invalida iz Kraljeva.

(Kurir.rs/Večernje novosti, G.Ćirović)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime