OTKRIVENA ŽENA KOJA JE HTELA DA OTRUJE TRAMPA: Ovo su novi detalji o napadu na predsednika SAD

0

Policija je identifikovana ženu osumnjičenu za slanje pisma američkom predsedniku, Donaldu Trampu, u kome se nalazio smrtonosni ricin.

Koverat, koji je verovatno iz Kanade poslat na adresu Bele kuće, presrela je američka policija. Nisu otkriveni nikakvi drugi detalji osim što je identifikovana žena.

Pismo je zadržano u poslednjem vladinom eksternom centru za prijem pošiljki, čime je sprečeno da dospe u Belu kuću.

“Federalni istražni biro i naši saradnici iz američke obaveštajne službe i službe za kontrolu pošte analiziraju sumnjivo pismo, koje je prispelo u centar za pošiljke američke vlade”, naveo je FBI u saopštenju. U ovom trenutku nema nagoveštaja da je javna bezbednost ugrožena.

Slična pisma poslata su i organima krivičnog gonjenja u Teksasu, uključujući i jedan zatvor i šerifovu kancelariju. Združena radna grupa za borbu protiv terorizma u Vašingtonu pokrenula je istragu uz pomoć njujorške policije i Kraljevske kanadske konjičke policije (RCMP).

Istražitelji su saopštili da nije utvrđena veza između otrovnog pisma i međunarodnih terorističkih organizacija, ne otkrivajući dokaze. Zvaničnici, međutim, kažu da je istraga u ranoj fazi i da za sada ne isključuju nijednu mogućnost.

Ricin je jak otrov koji se dobija od semena biljke ricinus. Otrov je tako jak da je dovoljna količina praha veličine nekoliko zrnaca soli da ubije čoveka u roku od tri do pet dana.

Kurir.rs/Njujork tajms

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime