Ovaj otac je probao više od 150 droga da vi ne biste morali

0

Koliko daleko biste otišli zbog istraživanja? 60-godišnji Dominik Milton Trot probao je preko 150 različitih vrsta droga da bi saznao kako one utiču na ljudsko telo, i da bi dao javnosti tačne informacije o uticaju svake od njih.

Britanac je počeo da opisuje svoja iskustva u “The drug users Bible”, jer je shvatio da postoji mnogo pogrešnih informacija koja se tiču efekata droga. Posebno ga jez zabrinula činjenica da nigde ne mogu da se nađu pouzdane informacije kako bezbedno koristiti bilo koju vrstu droge. Napominje kako ovo može drastično da smanji broj smrtnih slučajeva koji nastaju predoziranjem, piše Ladbible.

Čitavu deceniju ovaj Britanac je temeljno istraživao, konzumirao različite supstance i pažljivo dokumentovao šta mu se dešava. Nalazio je po svetu različite psihodelike, stimulante, anksiolitike, ali i lekove koji studenti uzimaju dok uče. Opisivao je od kojih supstanci je bio u bolovima danima a od kojih se psihički osećao loše. Takođe tvrdi da je halucinogen ajahuaska droga koja mu je promenila život i svetonazor na bolje.

Trot smatra da vladajuće institucije moraju da imaju drugačiji pristup kada je u pitanju minimalizacija korišćenja droga. Iako je prošao kroz nekolicinu loših iskustava tokom svog istraživanja, ističe da je sve to vredelo ukoliko su informacije koje je napisao spasile makar jedan život.

 

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime