OVAJ SRPSKI GRAD IMA SAMO JEDNOG NOVOOBOLELOG OD KORONE! Pad je evidentan!

0

Na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot nalaze se četri obolela pod sumnjom na Kovid infekciju

Epidemiološka situacija u Pirotu se stabilizuje i evidentan je pad broja novoobolelih od korona virusa u poslednjih desetak dana, saopšteno je danas iz Zavoda za javno zdravlje Pirot.

Navodi se da je to rezultat mera prevencije, i da je prema poslednjim podacima, od 14 obrađenih uzoraka, prisustvo virusa Kovid 19 potvrđeno kod jedne osobe.

Na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot nalaze se četri obolela pod sumnjom na Kovid infekciju.

Od početka epidemije do danas na području okruga ukupno je uzorkovano 3.179 briseva, a danas su uzorkovana još 22 brisa i dostavljena u laboratoriju Instituta za javno zdravlje u Nišu.

Uzimajući u obzir epidemiološku situaciju u Srbiji, i dalje postoji rizik za prelivanje obolelih iz drugih mesta u Srbiji, kako zbog turističkih putovanja, odlaska na posao u drugi grad i uopšte kretanja stanovništva…, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je zato neophodno poštovanje preventivnih mera Kriznog štaba na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru ( nošenje zaštitnih maski, fizička distanca, higijena ruku, dezinfekcija …) kako bi održali epidemiju pod kontrolom.

Espreso, Agencije

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime